Burek
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.
Rambutan (Vlasatý Cherry, Ngau) z jihovýchodní Asie má aromatickou, pikantně sladkokyselou dužinu.… Číst dál
Ramen je polévka založená na vývaru a nudlích. Vývar může být z jakéhokoliv masa nebo vegetariánský… Číst dál
Ratatouille je kulinářská francouzská specialita z Nice. Pochází z roku 1870. Je to směs zeleniny,… Číst dál
Ravioli je typ plněných těstovin, původem z Itálie. Většinou jsou čtvercového tvaru a mají dvě… Číst dál
Raw má více významů, v tomto případě se jedná o syrovou stravu, tepelně upravenou max do 42 °C. V… Číst dál
Ražniči patří mezi velmi oblíbená jídla. Jedná se nejčastěji o vepřové, kuřecí nebo krůtí maso,… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál