Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burek

yanull yanull
Burek

Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu. Burek je pečené nebo smažené pečivo, které se peče z tenkého listového těsta - filo. Plnit se může mletým masem, sýrem nebo zeleninou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kremrole

Kremrole jsou křupavé trubičky z listového těsta. Po upečení a vychlazení se plní nadýchanou náplní… Číst dál

Kremrole

Krevety

Krevety jsou korýši, lovení pro zpracování v kuchyni. Jejich maso je chuťově vynikající, obsahuje… Číst dál

Krevety

Kroketa

Kroketa je malý kousek pokrmu, připravený z masa, ryb, ale nejčastěji z brambor. Výchozí surovina… Číst dál

Kroketa

Krupice

Krupice je obilný výrobek, který vznikne mletím obilí. Je jí několik druhů: hrubá, jemná, jemná… Číst dál

Křepelčí vejce

I když je křepelčí vejce 5x menší než slepičí, přesto obsahuje více než dvojnásobné množství… Číst dál

Křepelčí vejce

Křepelka polní

Křepelka polní je nejmenší evropský pták z rodu hrabavých a čeledi bažantovitých. Patří také k… Číst dál

Křepelka polní

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble