Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Galantina

yanull yanull
Galantina

Galantina je vykostěné maso, nejčastěji z drůbeže nebo ryb, plněné nádivkou, pošírované. Fáší se neplní jen drůbež a pernatá zvěř, ale také telecí hrudí nebo i bůček. Pokrm se podává vychlazený, potažený aspikem. Hojné je využití ve studené kuchyni.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Oranžát

Oranžát spolu s citronátem se nazývají sukkada. Je to vlastně kandovaná kůra z pomerančů a citronů,… Číst dál

Oregano

Oregano, dobromysl obecná, je bylinka, která se v kuchyni používá hlavně sušená, protože je… Číst dál

Oregano

Oskeruše

Jeřáb oskeruše, někdy uváděný jako oskoruše, nářečně oskoruša, je opadavý, listnatý ovocný strom… Číst dál

Ostružiny

Jsou plody keře ostružiníku. Toto ovoce má vynikající detoxikační účinek, pročišťuje střeva,… Číst dál

Ostružiny

Oštiepok

Oštiepok je tradiční slovenský valašský výrobek z ovčího sýru. Vyrábí se ze sladkého sýru, který se… Číst dál

Oštiepok

Otruby

Otruby jsou odpadní prodkukt, který vzniká při mletí obilí. Obsahují části slupek a klíčků, také… Číst dál

Otruby

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka