Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jalapeño [chalapeňo]

cathleen cathleen
Jalapeño

Jalapeño jsou pálivé mexické chilli papričky. Jejich pálivost dosahuje 2 500 - 6 000 Scovilleových jednotek pálivosti (SHU). Zráním jalapeños červenají, ale ty zelené a zlehka zauzené se v řezech konzervují ve sladkokyselém nálevu. Jalapeños se běžně používají zejména v mexické kuchyni, ale jsou oblíbené celosvětově a můžete si je koupit i u nás. Obsahují hodně živin a mají řadu blahodárných účinků na naše zdraví. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vlašský salát

Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé i dnes, zejména k svačině. Salát… Číst dál

Vlašský salát

Vodní lázeň

Vodní lázeň je tepelná úprava, při které se jedna nádoba naplní do poloviny vodou, a do ní se vloží… Číst dál

Volské oko

Ze široké škály přípravy vajec je jednou z nich "volské oko". Je to vlastně smažené vejce na pánvi,… Číst dál

Volské oko

Vuřt

Slovo vuřt nám z pusy moc nejde, častěji říkáme buřt, ale v každém případě je to uzenina různé… Číst dál

Vuřt

Výpek

Výpek je šťáva s tukem, který nám zůstane po upečení masa. I ten se dá poté zpracovat. Buď z něj a… Číst dál

Wasabi

Wasabi nebo japonský kořen je rostlina původem z Japonska. Roste u břehů řek. Pěstování je poměrně… Číst dál

Wasabi

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli