Ossobuco

Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Těstíčko na obalení je hmota, která se připravuje z mouky a mléka, ale také z minerálky, piva nebo… Číst dál
První zmínky o kefírové kultuře pocházejí z doby před 5000 lety z Kavkazu. Tibetské houbičky jsou o… Číst dál
Tilapie nilská je sladkovodní a teplomilná ryba. Její další názvy jsou tlamoun nebo okounovec… Číst dál
Tlačenka je masný produkt, obvykle z vepřového masa, který patří k tradičním výrobkům při… Číst dál
Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v… Číst dál
Tofu je ryze přírodní rostlinný produkt, který se vyrábí podobně jako sýr, jen s tím rozdílem, že… Číst dál
Amarant neboli laskavec je prastará plodina. Jedná se o jednoletou teplomilnou rostlinu, která se v… Číst dál
Artyčok je teplomilná rostlina, podobná bodláku. Artyčok kardový se využívá jako potravina. Je… Číst dál
Karkade je ibiškový čaj, připravovaný ze sušených zdužnatělých květů ibišku súdánského. Je… Číst dál
Povijnice batátová nebo jedlá je tropická rostlina, jejíž hlízy známe jako sladké brambory. Hlízy… Číst dál
Citronová tráva je vytrvalá a poměrně statná rostlina. Pochází z jihovýchodní Asie.… Číst dál
Černé, zelené, polozelené, bílé, ale také červené, mohou být druhy čajů. Všechny pocházejí z… Číst dál