Ossobuco

Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ossobuco - z italského překladu je to kost s dírou, která vznikne tak, že se přesekne morková kost uprostřed plátku z telecí kližky. Dusí se ve vývaru s bílým vínem a zeleninou, nebo s rajčatovou šťávou. Bývá doplněno omáčkou gremolata.
Ředkvička je kořenová zelenina a patří k prvním, které můžeme na jaře vypěstovat. Ač je malá a… Číst dál
Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž… Číst dál
Řeřicha je léčivá bylinka pepřové chuti. Používá se hlavně v čerstvém stavu do salátů, na posypání… Číst dál
Řízek je velmi oblíbené jídlo. Plátek vepřového, drůbežího nebo telecího masa se naklepe paličkou,… Číst dál
Sacher dort je originální čokoládový dort. V roce 1832 ho vytvořil šestnáctiletý učeň Franz Sacher.… Číst dál
Sake je dezertní víno se specifickým nádechem ze zkvašené rýže, s výraznou vůní skořice i s dalšími… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál