Jestli můžu přispět komentářem, zdá se mi,že je v těstě oleje moc. V běžných těstech na smažené vdolky je tuku jen kolem 50 g na půl kila mouky. Tady je trojnásobek. Říká se,že když moc omastíme těsto na smažení,že pak vdolky o to víc tuk nasají při smažení.
Nikdy jsem neslyšela o bouchání vykynutým těstem o vál, aby z něj vyšly bublinky. Ty jsou přece v kynutém těstě žádoucí. Tohle se dělá s těstem na tažený štrůdl bez droždí, nebo se mýlím?
Minulý týden jsem zkusila zavařit okurky podle tohoto receptu, dnes jedna sklenice otevřena na ochutnání a jsou super! Hlavně je skvělé, že se nemusí svařovat nálev, který zásadně přebývá a nebo se nedostane. Tohle je rychlé a fakt jsou okurky moc chutné
Balkánský sýr má kolem 4 gramů soli na 1OO g. Ve 250 gramech sýru je tedy asi 10 gramů soli. To je víc než 1 kávová lžička soli ( 1 lžička je asi 8 gramů). Takže bych o salátu rozhodně netvrdila, že je připravený bez soli...
MamlajdaD: Autorka má doslova napsáno, že recept je postaven na dietě na slinivku, proto jsem reagovala, že tento recept na slinivkovou dietu takto upravený vhodný není. O fotografii tady nikdo nemluvil. Jinak tě taky velmi zdravím
No, upřímně, na slinivkovou dietu bych tam tu slaninu (byť v malém množství) nedávala vůbec. Krůtí stehno je výborné upéct jen se solí a kmínem a tuku je spousta také už v té kůži, tak tu bych klidně i před pečením sloupla. Když už teda mám omezit tuky.
Muškátový oříšek se používá na špičku nože. V tomhle množství už bych se bála jeho jedovatých účinků. (Pro zajímavost 25 gramů muškátového oříšku je smrtelná dávka.)
1 2 3 … 20 Další