Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky velmi dobré

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, Doba přípravy dle množství okurek.)

19. 7. 2010 08:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie243 kJ / 58 kcal
Bílkoviny1,59 g
Tuky0,21 g
Vláknina5,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem získala od své milé kamarádky Lidušky, jednou jsme si k nim přijeli pro ovoce a okurky na zavaření a ona nám tyto své, již hotové, k ochutnání nabídla. Byla jsem z nich přímo nadšená. Malé, křupaly a nálev výborný. Samozřejmě jsem ji poprosila o recept a od té doby, i když jsem jich vyzkoušela dost, jiné než tyto, nedělám.

Není v nich žádná chemie, díky česneku se nikdy nekazí. Kdysi jsme si nosili do práce vzorky zabíjaček, okurek i čalamád a můžu vám s klidným svědomím napsat, že takto okurky zavařuje celé mé široké okolí i všichni příbuzní a známí, kteří je ochutnali. Dokonce i manželky u nás pracujících řemeslníků :-) Třeba se vám také zalíbí. Letos jsme je ještě nedělali, ale protože už se prodávají, tento recept v předstihu zveřejňuji pro ty rychlejší :-) Pokud se pro ně rozhodnete, ať vám chutnají.

P.S. Původně jsem recept nazvala Znojemské okurky, protože kamarádka, od níž ho mám, tam bydlí, ale hlásilo mi to, že tento název tu je a tak ho musím změnit. Ovšem na jejich chuti to vůbec nic nemění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavelll Pavelll

3. 4. 2022 13:02

Jsou výborné,moc děkuji za tento recept.

MajaV

20. 7. 2020 18:27

Minulý týden jsem zkusila zavařit okurky podle tohoto receptu, dnes jedna sklenice otevřena na ochutnání a jsou super! Hlavně je skvělé, že se nemusí svařovat nálev, který zásadně přebývá a nebo se nedostane. Tohle je rychlé a fakt jsou okurky moc chutné:yes:

yanull yanull

16. 8. 2018 10:42

hosta: S tímto názorem naprosto souhlasím, pokud jsou okurky pevné a dodrží se doba, tak jsem nikdy neměla problém a křupavé byly vždy.:-K

magdalenka magdalenka

15. 8. 2018 20:22

makla: ja tipujem na vysokú teplotu počas sterilovania. Hlavne, že sa zjedia a nevyhodia.

hosta hosta

15. 8. 2018 11:36

makla: mohly být okurky "uvadlé", změklé před nakládáním - je dobré je na nějakou dobu před úpravou nechat namočené ve studené vodě - jinak ani křen nepomůže;-)

casino casino

15. 8. 2018 11:33

:-K
makla:
Nevíte, jestli jste dala křen?:-O
No, pokud jste nakládala do skla, pak mi nenapadá nic pitomějšího než ta filmová hláška: Stěrače stírají! :-D

makla

15. 8. 2018 10:54

no ted si nejsem jistá jestli jsem tam dala ten křen :-(

makla

15. 8. 2018 10:50

jj vařila jsem chvilku začla voda dělat bublinky tak jsem vyndala, okurky se snědí i tak jen nevím ,kde jsem udělala chybu,že nekřupou

casino casino

14. 8. 2018 14:26

makla:
Ffčíl už asi nic, že ;-( A když na stole jiných nebude, stejnak zmiznou :-D
No a příště dodržet postup (opravdu jste vařila pouhých 5 minut? a opravdu jste sklenice hned vylovila z vřelé vody? - na toto je výborný zav. hrnec s výsuvným roštem.
A křen můžete krájet na silnější kolečka (a dala jste ho vůbec do zavařovačky? :-K
(v bubnové pračce /lze samozřejmě praktikovat i v hrnci/ obsah rychle zchladím přebytkem studené vody - sklenice tedy ani neobracím) :yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 8. 2018 14:05

makla: bohužel myslím,že s tím už nic neuděláš,může to být,že se sterilovaly moc dlouho.Já okurky steriluji opravdu jen chvíli,aby se chytlo víčko,tak koukám a jakmile se začne ve sklenicích lák vařit,tak vypínám.Náš děda kdysi dělal okurky tak,že se nesterilovaly,sklenice se vázaly celofánem a uložily se do chladu.

makla

14. 8. 2018 13:38

Co dělat ,když okurky nekřupou a jsou mekké? ;-(

casino casino

10. 8. 2018 08:26

Alahatl:
Ano:-)

Alahatl

10. 8. 2018 05:46

Zavařují se víkem nahoru?

Satanica

31. 8. 2015 14:05

Recept se mi zdá velmi dobrý. Máte někdo zkušenost se zavařením okurek v myčce? Máme indukci a ta se mi zdá na zavařování v klasickém hrnci nevhodná a nechci kupovat el. hrnec.

aknelka

2. 1. 2014 19:45

ještě dodám, že steriluji při 150*C vtroubě asi 20 minut

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lak na okurky výborný lák na okurky znojemský dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky lak na znojemske okurky recepty z okurek jak dlouho vařit okurky nálev na okurky s cukerinem lák na okurky do sklenice zaváření okurek recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic lák na okurky bez vaření nálev na znojemské okurky okurky vyborny nalev na okurky nálev na okurky do sklenice lak na okurky s cukerinem znojemský lák na okurky recept na lák na okurky

Suroviny: mrkev, křen, cibule, koření hřebíček, pepř, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, kopr, česnek, semínka hořčičná, cukr krystal, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Okurky velmi dobré

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkjm