Kachní ragú s noky

Kacuda Kuchařka: Kacuda

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Jiné maso 8 názorů

Suroviny

250 g kachního masa
2 mrkve
plátek celeru
řapíkatý celer
1-2 červené cibule
2 stroužky česneku
kachní sádlo
1/2 sklenky červeného vína
konzerva rajčat
konzerva rajského protlaku
bobkový list
libeček
špetka muškátového oříšku
sůl
mletý pepř
sýr (eidam, ementál, parmazán...)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.

  2. Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.

  3. Zeleninu orestujeme na troše kachního sádla na slabém ohni alespoň 10 minut.

  4. Poté přidáme nakrájené kachní maso a bobkový list. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nasekaná rajčata a protlak.

  5. Kachní ragú dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvě nasekanými bylinkami (libeček). Ragú povaříme, aby se všechny ingredience spojily.

  6. Hotové ragú posypeme sýrem.

Poznámka

Jako přílohu můžeme dát noky, bramborovou kaši a nebo těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kachní ragú s noky

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Kacuda: Osypaný ne, ale možná v rauši ano, tuhle poznámku píši spíš z legrace, nevztahujte si ji přímo na sebe. :-O;-) Alespoň podle článku od Simony Procházkové:
    https://www.vitalia.cz/clanky/muskatovy-orisek-i-k...
    Cituji z jejího článku:
    Muškátový oříšek i květ: ve větších dávkách je mírně jedovatý
    Muškátový oříšek rozpouští hleny, podporuje trávení a pomáhá zahnat chmury. Při vnitřním užívání se však užívá po špetkách. V něm obsažené látky jsou v organismu přeměňovány na substance obsahující mescalin a amfetamin a mohou navodit stavy opojení a hlubokého dlouhotrvajícího spánku.
    Autorka léčivé účinky v článku i rozepisuje.
    MajaV:
    Nelenila jsem a šla si zvážit, kolik váží 1 muškátový oříšek. Ten největší měl 5,3 g ten nejmenší měl 4,2 g. Těch oříšků by se tedy muselo nastrouhaných sníst více než pět kusů. No nevím, který žaludek by to snesl. ;-) :-D

    Odpovědět

  • Kacuda Kacuda(autorka receptu)

    MajaV: Tak to jsem nevěděla, ale zatím žijeme a nikdo není zatím osypaný. ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    a ve velmi vysokem mnozstvi se pouzival na vyvolaní potratu

    Odpovědět

  • zizala zizala

    S muškátovým oříškem velmi opatrně, někdy i na minimální množství bývají prudké alergické reakce.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Kacuda: Pokud do surovin napíšete 1 muškátový strouhaný oříšek, tak se toho někdo neznalý, viz. další komentář může držet. Zde je opatrnost na místě, což jistě chápete.

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Muškátový oříšek se používá na špičku nože. V tomhle množství už bych se bála jeho jedovatých účinků. (Pro zajímavost 25 gramů muškátového oříšku je smrtelná dávka.)

    Odpovědět

  • Kacuda Kacuda(autorka receptu)

    yanull: Když jsem dala půlku, tak to nebylo ono. Však může každý dát kolik chce. Neříkám, že všichni tam musí dát celej. ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Muškátový oříšek je hodně výrazný, opravdu tam přijde celý?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo