Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Suroviny
Porce: 16 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 23 228 kJ / 5 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 192,11 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 795,23 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2020 18:15
Eja57: Moc děkuji, ráda odpovím na otázky k těstu, rohlíky jsou vynikající.
14. 11. 2020 17:21
Recept je jistě dobrý, autorka zodpověděla dotaz na "obouchání" těsta, zbytek diskuze včetně množství je zcela od věci, ale nicméně nechávám a nemažu.
14. 11. 2020 17:05
Betyna: Moc děkuji, jsem moc ráda, že vás hlava nebolí, na světě je tolik věcí co nechápeme a kdybychom nad vším moc přemýšleli přišli bychom o rozum. Moc děkuji za odpověď, udělala jste mi velkou radost. Rohlíky jsou vynikající a to je to nejdůležitější. Zdravím.
14. 11. 2020 16:26
Jaromira18: nemusíte mít strach, mě hlava nebolí... a ne, rohlíky (ani chleba) si rozhodně nekupuji. S těmi dětmi jste to tam změnila hned, předtím jste tam žádnou zmínku o dětech neměla. I když nechápu, proč by děti musely tahat těsto na víčku...snad i dítě je schopné udělat oválek bez víčka...
13. 11. 2020 11:41
MajaV: Když těsto nakyne, že je samá bublinka, musím to s těsta dostat pryč. Na plechu rohlíky vykynou znova. Na rozkrojeném rohlíku je to vidět, že je nádherně nadýchaný. Není-li těsto samá bublinka, tak to nedělám, ale na těstě je to po vyklopení vidět. Děkuji moc a moc za přečtení.
13. 11. 2020 11:28
Betyna: Těsto je měkoučké, je to tak uděláno, aby to mohli dělat malé děti, které jsou teď doma a pomáhají rodičům rádi při pečení a rohlíky jsou stejné. Jinak já dělám kruh a nakrájím na čtyři dílky a smotám. Podle toho jak jsem to dělala se to dělá nádherně a rychle, jinak se to čte, ale až budete péct rohlíky, určitě si je nekupujete, jak to vidím v obchodech bez rukavic vezmou, nelíbí, vrátí, jeden zkuste udělat. Děkuji moc a moc za přečtení a omlouvám se za bolení hlavy.
12. 11. 2020 18:53
Nikdy jsem neslyšela o bouchání vykynutým těstem o vál, aby z něj vyšly bublinky. Ty jsou přece v kynutém těstě žádoucí. Tohle se dělá s těstem na tažený štrůdl bez droždí, nebo se mýlím?
12. 11. 2020 18:28
Několik dní už přemýšlím nad tím, jestli s tím víčkem je to myšleno opravdu vážně a nechce se mi tomu věřit - PROČ??? vždyť stačí bochánek normálně rozválet na ovál a smotat, nebo vyválet kruh, rozřezat na trojúhelníky a smotat tak... vždyť to je učiněná šaškárna s tím nakresleným víčkem..." rozmačkáme do půlky víčka, malým válečkem uhladíme a pevně srolujeme rohlík. Když srolujeme rohlík do poloviny, dáme ho kousek více do víčka, trochu vytáhneme okraj a rohlík dorolujeme."...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 22 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 23 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 23 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 27 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 32 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Univerzální těsto na sladké i slané pochoutky. Je vhodné pro začátečníky i pro přípravu rychlého pohoštění
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, droždí, sůl, cukr, mouka hladká, žloutek, cukr moučkový, mléko plnotučné, sádlo, vejce, kmín celý
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
8 názorů