Marinovaná pečená křidélka a tzatziky (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Suroviny

500 g kuřecích křidélek
Marináda:
6 lžic medu
6 lžic oleje
1 lžíce chilli omáčky
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky worchesteru
1 lžička sušeného nebo čerstvého zázvoru
1 lžička mleté papriky
3 lisované stroužky česneku
šťáva z poloviny citronu
sůl
pepř
Tzatziky:
sůl
2 stroužky česneku
pepř mletý
300 g okurky strouhané
1 lžička citronové šťávy
350 g řeckého jogurtu nebo 2 normální jogurty + Lučina
1 lžíce kopru nasekaného najemno

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl hodiny přikryté a půl hodiny odkryté.

  2. Okurku vymačkám, smíchám s jogurty, dochutím rozmačkaným česnekem, solí, pepřem, okyselím citronovou šťávou. Na závěr vmíchám kopr a nechám v lednici rozležet.

Komentáře k receptu Marinovaná pečená křidélka a tzatziky (Dělená strava podle LK - Zvířata)

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty