Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele zdenekn

Kaše je opravdu rychlá a chutná. Masoxu dávám jen třetinu. A nemixuji, máme rádi kousky hrachu, dalo mi trochu času vychytat čas vaření, aby se hrách úplně nerozpadl. :yes:

Opravdu výborná rychlovka, hlavně s čerstvým, nejlépe domácím, chlebem. Taky nezahušťuji moukou ani jíškou, ale třetinu fazolí rozmačkám v misce vidličkou a ke konci přidám do hrnce.....

Marmeládu jsem dělala poprvé a výsledek je vynikající, jak barva, tak chuť,hustota.... na receptu jsem vůbec nic neměnila. Mám jen dotaz, při první půlhodince rozváření - s poklicí nebo bez? Díky za odpovědi ;-)

Také dělám z den předem uvařených brambor. Ještě dávám muškátový oříšek, trochu oleje a mléka. Vejce stačí jedno. Vařím vždy na páře buď jako noky 15 minut nebo šišky 25 minut.

Taky ji peču a nejen na vánoce, je výborná. Mám jen dotaz, opravdu stačí půlhodina pečení? Já peču 50-60 minut a je akorát :-)

Špagetko děkuji za odpověď,nečekala jsem tak rychlou,takže bábovka se peče i se zašlehanou moukou.Těsto bylo pěkné,tak uvidíme.A někdo tu psal,že lze přidat citr.šťávu a kůru z půl citronu - kdy ji tam mám dát? S vejci,smetanou nebo až moukou? Díky

Mám dotaz: poslední fáze přípravy - mouka se do ušlehané hmoty vmíchá nebo také zašlehá šlehačem?

Tak dnes poprvé ozkoušeno,přečteny všechny diskuse a suprový výsledek:k základnímu receptu přidáno trochu citr.šťávy a rumu a půl sáčku van.cukru.Kuličky uváleny v ruce.Péci-sušiti na 130 stupňů téměř hodinu.Sledovat barvu kokosek a postupně vyndávat z trouby-některá je menší-vyndat dříve.Výsledek skvělý,navrchu křupavé a uvnitř vláčné.Kokosky zůstaly ve stejné podobě,v jaké šly do trouby.Později ještě pokapu čokoládou.Dobrou chuť a díky za skvělý recept :-p

Já mám retro recept s tímto názvem: 20 dkg hr.mouky,2 dkg droždí
12 dkg sádla, 1 žloutek,6 lžic vlažného mléka,vytvarovat kroužky,lze i těsto vyválet a vykrojit drobné tvary,nechat hodinu kynout na plechu,horké obalit v moučk.cukru.Nemá to chybu :-p

Taky krupičku namáčím,ale ne tak dlouho.A pro zpestření přidám ke konci vaření v troše mléka rozmíchanou lžíci vanilk.pudinku.Kaše je krásně žlutá,hladká a voní po vanilce :-)

Pekla jsem chleba mnohokrát,skvělý,samá chvála,ale poslední dobou se nedaří,jak tu někteří píší,dole brousek a dnes po dlouhé době vůbec nevykynul a v troubě nevyskočil.Někdo to svádí na mouku,ale používám stále stejnou,i suš.droždí mám stejné jako na začátku.Jak psala Jana,myslíte,že by se dalo použít klasické droždí a kolik? Nezkazí se třeba během dlouhého kynutí?Jinak nevím,proč se nedaří.:-(

Recept je zajímavý, jen prosím, jaké přílohy se k tomu nejvíce hodí?

Dělám podobnou,akorát všechnu zeleninu plus nakrájený párek dávám hned smažit na jíšku a pak teprve zalévám vodou,nakrájené brambory a bylinky.:-p

Taky krupičku chvíli máčím ve studeném mléce,je pak rychleji hotová.Občas jsem ji vylepšila tím,že chvíli před dovařením jsem v trošce studeného mléka rozkvrdlala lžíci vanilkového pudinkového prášku,nalila do vařící se kaše a nechala asi dvě minutky povařit.Je krásně žlutá,hladká a voní po vanilce :-p

Dělám stejně,akorát přidám česnek,na konci trochu sladké smetany,okyselím octem,zelené bylinky a do talíře osmažený chleba na kostičky :-p

Naposledy jste si prohlédli