Džem z josty

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Doba přípravy: 30 min. 4 skleničky Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

Josta
cukr
Gelfix klasik
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pečlivě očištěnou jostu rozvařujeme asi 15 min.

  2. Potom přidáme Gelfix podle návodu,hodně rozmixujeme(tyčovým mixérem)a přidáme cukr, vaříme ještě 5 minut a horké lijeme do skleniček.

Poznámka

Měla jsem 70 dkg josty,dala jsem 40 dkg cukru,

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Džem z josty

  • spokojený důchodce spokojený důchodce(neregistrovaný)

    Hodnocení džemů z drobného ovoce ( hodnotící ,,komise" složená z dětí a vnuků ) 1. josta, 2. jahody, 3. maliny, 4. rybíz, 5. angrešt. Ovocné knedlíky s jostou nemají chybu ( tedy, až na to čistění josty od okvětí ), chutí připomínají borůvkové knedlíky.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jarka: Stuhne, ale musí úplne vychladnúť. Za tepla bude tekutý.;-)

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    tejaja: Nechala jsem se nalákat na přírodní způsob výroby džemu - bohužel neztuhl 8-(

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Na 1kg josty stačí 1kg cukru. gelfix nedávám. Džem je vynikající na linecké. :-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ota: nie každý má semienka rád, nám nevadia, v džeme ich v podstate necítiť. Ale horkosť nespôsobujú, robím džem z josty odkedy ju pestujeme, nikdy nepasírujem. Ale vravím, niekomu môžu semienka vadiť;-)
    Josta je veľmi zdravé ovocie, kto má záhradku, mal by tam mať zopár kríčkov ;-)

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Našel jsem jostu v opuštěné zahradě,ale jam jsme udělali s polovinou Gelfixu v měli předtím propasírované na sítě,aby šlo použít i na slepování cukroví a rolády.Semínka způsobují mírnou hořkost,ale zase čistí střeva!Josta nemá tak silné aroma jako černý rybíz.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Na jostu nie je potrebný gelfix, josta má vela pektínu ako ríbezle, pekne to stuhne. Ani nemixujem :-D Lekvár je výborný:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, jo, josta, kde ji vzít. Kdysi to měl snad každý na zahradě, dnes už ji vidím málokdy. Musí to být super džemík, hned bych si dala a hlavně si myslím, že i hodně zdravý:-p:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: marmeláda z josty josta marmeláda jošta zavařování zavařování josty marmeláda z josty recept marmeláda josta recept marmeláda z josty marmelada s josty josta marmeláda recept marmeláda z josty za studena zavařenina z josty josta recepty marmeláda recept na marmeladu z josty zavařování josta josta zavařenina josta-marmeláda josta,zpracování josta-recepty josta-džem ovoce josta recepty

Zapomněl/a jsem heslo