Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – neděle, 9. prosince 2029

Den pečiva Národní den

Den pečiva

Říká se – denní chléb, ale “pečivo” není pouze chleba. Lidé mají mlsné jazyky a neustále vymýšlejí nové chuťové kombinace i tvary, a proto můžeme v… Číst dál

Následující významné dny

Den světlého ležáku Národní den

Den světlého ležáku

pondělí, 10. prosince 2029

Světlý ležák je nejvíce konzumovaným a nejlépe komerčně dostupným druhem piva na světě. Vyrábí se spodním kvašením v otevřené kvasné kádi při nízkých… Číst dál

Den bagelu Národní den

Den bagelu

úterý, 11. prosince 2029

Bagely (čteme “bejgly”) se začaly péct už okolo roku 1610 v židovské komunitě v Polsku. Těsto z pšeničné mouky je podobné rohlíkovému, je však… Číst dál

Den kakaa Národní den

Den kakaa

čtvrtek, 13. prosince 2029

Do Evropy kakaové boby přivezl španělský dobyvatel Hernando Cortéz až v 16. století, a od té doby se pro nás stalo nepostradatelným. Dovedete si… Číst dál

Den javorového sirupu Národní den

Den javorového sirupu

pondělí, 17. prosince 2029

Javorový sirup je přírodní sladidlo, získávané z mízy javorů (nejčastěji javoru cukrového), která se pak postupným zahříváním a svařováním zahušťuje… Číst dál

Den tvrdých bonbonů Národní den

Den tvrdých bonbonů

středa, 19. prosince 2029

Výroba tvrdých bonbonů má v Čechách již poměrně dlouhou tradici. Například barevné ovocné Bon Pari se u nás vyrábí již od roku 1977, a od té doby se… Číst dál

Den sangrie Národní den

Den sangrie

čtvrtek, 20. prosince 2029

Sangria je sladký, aromatický míchaný alkoholický nápoj tvořený základem z červeného vína, do kterého se přidává soda, pomerančová šťáva nebo šumivé… Číst dál

Den omáček Národní den

Den omáček

pátek, 21. prosince 2029

K dokonalé omáčce vede několik důležitých kroků, které určují, jak bude hotová omáčka chutnat. Nejdůležitější je základ, nejčastěji připravený z… Číst dál

Marie