Den domácích sušenek
Národní den
Den domácích sušenek připadá každoročně na 1. října. Drobné keksy vykrájené z tenkého plátu těsta se těší velké oblibě nejen u dětí jako chutná svačinka ke sklenici mléka. Pochutná si na nich každý, ať už si zobne sušenku ke kávě nebo k hrnku horkého čaje při posezení s přáteli. Malé křupavé sušenky jsou také skvělou svačinkou na výlety nebo dětem do školy.
Připravit a upéct si doma ty nejlepší křehké sušenky zvládne opravdu každý, snad proto je tato sladká dobrota všemi tak oblíbená. Každá rodina má svůj oblíbený recept, několik základních surovin ale v žádném z nich nesmí chybět: mouka, cukr, tuk a vejce. Pak stačí zapojit vlastní fantazii, přidat kousky čokolády, hoblinky kokosu nebo drobné sušené ovoce, popřípadě provonět vanilkou či skořicí a sušenky budou pokaždé chutnat trochu jinak.
Nejoblíbenější variace sušenek
Variací a příchutí sladkých sušenek je nespočet, mezi ty nejoblíbenější patří bezesporu máslové, čokoládové či karamelové, zdravější variantou jsou pak sušenky ovesné. Nejčastěji se konzumují jen tak, suché, ale jsou výborné i s různými krémy. Máslové sušenky skvěle poslouží jako korpus v cheesecaku, nebo jako součást sušenkových řezů s krémem nebo šlehačkou.
Za zmínku jistě stojí také slané sušenky, například se sýrem či s chilli, které podáváme jako pohoštění při večerním posezení s přáteli u sklenky vína.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den domácích sušenek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Rýžový nákyp mého dětství
Přidáno před 5 hodinami
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Přidáno před 6 hodinami
Tilápie s vejci a zeleninou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Cheesecake s dýní hokaido
Přidáno před 7 hodinami
Pečená brokolice s česnekem a pomerančovou šťávou
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Přidáno před 8 hodinami