Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový knedlík

Domácí bramborové knedlíky jsou výtečné a s kupovanými se nedají srovnat. Nejchutnější jsou z brambor typu C. Podle tohoto receptu je hravě zvládnete a vykouzlíte skvělou přílohu ke kuřeti, huse, ke špenátu nebo zelí. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

voltor

Snadný

Doba přípravy 68 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 18 min bez chladnutí brambor

68 min (50 min příprava + 18 min tepelná úprava, bez chladnutí brambor)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 979 kJ /
1 190 kcal
Bílkoviny38,68 g
Tuky10,06 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy227,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme brambory a necháme je důkladně vychladnout. Nejlépe je uvaříme den předem. Krok 2: Brambory nastrouháme najemno, přidáme k nim mouku, sůl, krupici a vejce. Množství mouky a krupice určíme podle potřeby, množství se může lišit, záleží na kvalitě brambor. Krok 3: Uděláme středně tuhé až tužší nelepivé těsto, ze kterého ihned vytvarujeme knedlíky. Buď ve tvaru menších šišek, kulatých knedlíků nebo těsto vytvarujeme do dvou podlouhlých šišek. Krok 4: Bramborové knedlíky ihned vkládáme do vařící vody, po chvilce je podebereme ode dna aby se nepřilepily a zvolna vaříme. Menší tvary zhruba 10 minut, větší knedlíky 18-20 minut. V polovině vaření menší knedlíky lehce promícháme a velké otočíme. Krok 5: Po uvaření knedlíky vyjmeme. Pokud si nejsme jisti, že jsou uvařené, tak jeden knedlík vyjmeme a rozkrojíme. A pokud je třeba, tak ještě chvíli vaříme. Krok 6: Jestli knedlíky hned nespotřebujeme, můžeme je velmi lehce potřít olejem, aby neokoraly.

TIP: Jak ohřívat zbylé knedlíky

Zveřejněno 13. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJrn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJrn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zaleží take trošku na tom, jake jsou brambory:-)

Recept je dobrý. Knedlíky budou dobré, musíte dodržet poměr surovin! Rozhodně nepřidávat mouku navíc, knedlíky pak nedrží pohromadě. Uděláte si kuličky nebo válečky v ruce a pak je poválejte v polohrubé mouce, ať se trochu obalí po povrchu. Hned házet do horké vody a vařit. Vodu nesolit! Knedlíky míchat velmi opatrně. Pro lepší soudržnost můžete do těsta přidat ještě 1 nebo 2 lžíce solamylu. Pak knedlíky vyjdou nejlépe. Vařit min 20 minut klidně i déle, aby byly provařené.;-)

Tématické fráze:
bramborový knedlík, bramborový knedlík recept, bramborové knedlíky, bramborové knedlíky recept, knedlík bramborový, recept na bramborový knedlík, recept bramborový knedlík, recept na bramborove knedliky, bramborový knedlíky, knedlík bramborový recept, bramborovi knedlik, recepty bramborovy knedlik, bramborovej knedlik, bramborový knedlik, bramborovy knedlik top recepty, braborovy knedlik, bramborovyknedlik, bramorovy knedlik, branborový knedlík, bramborový knedík

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu