Jogurtové mléko
Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v tomto mléku minimálně 50 %. Vychlazené jogurtové mléko má osvěžující chuť, prodává se ochucené ovocem nebo kakaem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v tomto mléku minimálně 50 %. Vychlazené jogurtové mléko má osvěžující chuť, prodává se ochucené ovocem nebo kakaem.
Tonik, který se původně podával jako lék, obsahoval sycenou vodu a velké množství chininu. V dnešní… Číst dál
Topinamburům, rostlinám z čeledi hvězdnicovitých, se lidově říká židovské brambory. Dříve se… Číst dál
Topinky jsou krajíce chleba, smažené na sádle, oleji, nebo jen opečené na sucho, lehce osolené a… Číst dál
Tortelliny, přeloženo z italštiny "malý koláček", jsou těstoviny prstencovitého tvaru, které se… Číst dál
Tortilla je druh chleba ve formě tenké placky. Dá se koupit jako polotovar, ale díky snadné… Číst dál
Tramín červený je rozšířený téměř po celé Evropě, ale nikde není dominantní. Jedná se o odrůdu… Číst dál
Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale… Číst dál
Drink je pití nebo také nápoj, obvykle alkoholický, který se podává při různých příležitostech.… Číst dál
Pivo je kvašený alkoholický nápoj, vaří se v různých podobách od nepaměti. Z obilného sladu, vody,… Číst dál
Žinčice je známý slovenský nápoj z ovčího mléka, podobný kefíru. Je vedlejším produktem při výrobě… Číst dál
Tyrolský špek zraje 22 týdnů a krásně voní. Je to skvělá delikatesa, vyrábí se z vepřové kýty,… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál