Jogurtové mléko
Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v tomto mléku minimálně 50 %. Vychlazené jogurtové mléko má osvěžující chuť, prodává se ochucené ovocem nebo kakaem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v tomto mléku minimálně 50 %. Vychlazené jogurtové mléko má osvěžující chuť, prodává se ochucené ovocem nebo kakaem.
Tekutý kouř je ochucovadlo, které se používá k dodání kouřové příchutě pokrmům, aniž by bylo… Číst dál
Tempeh je sójový produkt, který pochází z Indonésie, a vyrábí se fermentací. Jde o skvělý zdroj… Číst dál
Tempura je dobrota, která patří k japonské kuchyni, ale původ má evropský. Do Japonska ji přivezli… Číst dál
Terina je nádoba, vyrobená z různého materiálu, většinou porcelánu, která slouží k hromadnému… Číst dál
Teriyaki je základní japonská omáčka, známá již od 16. století. Uplatní se v pokrmech nejen… Číst dál
Termix je termizovaný tvarohový dezert husté, smetanové konzistence. Základními surovinami jsou… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál