Jogurtové mléko
Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v tomto mléku minimálně 50 %. Vychlazené jogurtové mléko má osvěžující chuť, prodává se ochucené ovocem nebo kakaem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v tomto mléku minimálně 50 %. Vychlazené jogurtové mléko má osvěžující chuť, prodává se ochucené ovocem nebo kakaem.
Jíška (zásmažka) je potřebná k zahuštění některých polévek, omáček a šťáv pod maso i k masu. Skládá… Číst dál
Jitrnice je masný výrobek z vepřového masa a patří k typickým produktům při zabíjačce. Na Moravě… Číst dál
Jogurt je kysaný mléčný výrobek, vyrobený kysáním (nejčastěji kravského) mléka působením mléčných… Číst dál
Josta je kříženec černého rybízu a angreštu, pěstovaný jako netrnitý keř nebo stromek. Existuje… Číst dál
Julep je alkoholický nápoj s čerstvou mátou peprnou a ledem, který představuje výborné osvěžení pro… Číst dál
Julienne je gastronomický název pro zeleninu nakrájenou na velmi jemné proužky, nejčastěji určenou… Číst dál
Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál