Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové mléko

cathleen cathleen
Jogurtové mléko

Jogurtové mléko je vlastně rozředěný jogurt (základem je jogurtová kultura), kterého musí být v tomto mléku minimálně 50 %. Vychlazené jogurtové mléko má osvěžující chuť, prodává se ochucené ovocem nebo kakaem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Chmel

Chmel je na našem území pěstován již od 1. století. O rozvoj chmelnic se nejvíce zasloužil Karel IV… Číst dál

Chmel

Chorizo

Chorizo je tradiční španělská uzenina, která dosáhla světového věhlasu. Tato pikantní dobrota s… Číst dál

Chorizo

Chřest lékařský

Chřestu lékařskému se lidově říká "špargl". Je to vytrvalá, dvoudomá bylina, která má dřevnatý… Číst dál

Chřest lékařský

Inulin

Inulin je účinná prebiotická, dietní vláknina, vyrobená z kořenů čekanky. Vláknina obnovuje střevní… Číst dál

Jablečný (jablkový) křen

Jablkový křen (lidově vejmrda) je směs strouhaného křenu a jablek, které ostrost křenu trochu… Číst dál

Jablečný (jablkový) křen

Jablečný ocet

Jablečný ocet se vyrábí fermentačním procesem, jeho výroba trvá asi měsíc. Vyrobit si jej můžeme… Číst dál

Jablečný ocet

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Naposledy jste si prohlédli