Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořské řasy

yanull yanull
Mořské řasy

Mořské řasy bychom mohli nazvat slovy "mořská zelenina". Obsahují více vitamínů a minerálů než zelenina rostoucí v zemi. Řasy mají schopnost odstraňovat z těla jedy a těžké kovy, proto je dobré zařazovat je do našeho jídelníčku. Podle barev je rozlišujeme na zelené, hnědé a červené.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ostružiny

Jsou plody keře ostružiníku. Toto ovoce má vynikající detoxikační účinek, pročišťuje střeva,… Číst dál

Ostružiny

Oštiepok

Oštiepok je tradiční slovenský valašský výrobek z ovčího sýru. Vyrábí se ze sladkého sýru, který se… Číst dál

Oštiepok

Otruby

Otruby jsou odpadní prodkukt, který vzniká při mletí obilí. Obsahují části slupek a klíčků, také… Číst dál

Otruby

Ovar

Ovar je tradiční pochoutkou při zabíjačce. Jsou to části méně kvalitního masa, které se vaří ve… Číst dál

Ovar

Ovesné vločky

Oblíbené ovesné vločky vznikají rozdrcením ovesných zrn a patří do kategorie zdravé výživy pro… Číst dál

Ovesné vločky

Paella

Paella je typický španělský pokrm, pocházející z města Valencie. Jedná se o španělské rizoto, které… Číst dál

Paella

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Naposledy jste si prohlédli