Nutriční hodnoty (Játrová omáčka s vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 600 kJ / 1 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 28,70 g |
| – nasycené | 12,17 g |
| – nenasycené | 10,12 g |
| –– mononenasycené | 7,53 g |
| –– polynenasycené | 2,59 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 5,18 g |
| Cholesterol | 1,60 g |
| Sodík | 892 mg |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 76,90 g |
| – cukry | 53,34 g |
| ––– laktóza | 49,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater (možno použít i kuřecí) | Játra vepřová | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 litr 1 litr mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sádlo | Sádlo vepřové |