Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková

Hella Kuchařka:

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 14 názorů

517

Suroviny

150 g máku
4,5 dl mléka
90 g cukr krupice
90 g hrubé krupice
50 g Hera
1 vejce
1 cukr vanilka
špetka mletého hřebíčku
skořice
trochu strouhané citronové kůry
možno přidat lžíci pikantního džemu
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mák a krupici přelijeme vlažným mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Pak odstavíme z plotny a vmícháme vše ostatní. Necháme vychladit a použijeme do buchet nebo na koláče.

Poznámka

Nespotřebovanou náplň můžeme zmrazit a později přimíchat do nové náplně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes: skvělá :-K

    Odpovědět

  • Krista Krista(neregistrovaná)

    Reaguju pouze na recept na tzv.úspornou makovou nádivku.Když jsem v dětství jezdila k babičce,dělala kynutý koláč na plech a dávala makovou nádivku.Jako dítě jsem nepoznala,čím to je,ale strašně mi to vždy chutnalo,nádivka byla pěkně mokrá.Kdybyste do máku dali kilo másla,tak to takhle jedlý nebude.Dělám to dodnes,nebo taky místo krupice dávám uvařenou nastrouhanou řepu cukrovku,řepánky,to nemá chybu

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Tak Helli, podávám hlášení - buchty se vydařily a nádivka je moc dobrá, olizovala jsem ze lžíce :-8 Krásně mi to vyšlo na všechno těsto a je z toho jeden střední plech a ještě 9 dalších :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Petra Ku.: Určitě to bude stačit, ta krupice to hodně nastaví. Tak ať se zadaří ;-)

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Helli, prosím tě - mám v pečce kynuté těsto z 0,5kg mouky, odhaduju 15 ks buchet, vyjde mi na to ta náplň, nebo mám udělat víc? Děkuju za radu, to víš - pekařka na baterky ;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    TERY: Každý si zahušťuje nádivky tím, čím mu to chutná. Tohle je recept na úspornou náplň, kde tím, že krupice nabyde, nabyde také množství náplně. A navíc je krupice chuťově neutrální , laciná a nádivka pak není suchá . Pokud zahustíme perníkem, ovlivní to chuť nádivky a ne každému musí perníková chuť v máku chutnat.

    Odpovědět

  • TERY TERY(neregistrovaný)

    I já zahušťuji makovou nádivku strouhaným perníkem-žádná mouka,žádná krupice,bez tuku a bez vajec,ale taktéž přidávám čokoládu a džem i trošku rumu. Dosladím jen málo vanilkovým cukrem,skořice a hřebíček je samozřejmost. Pak je náplň nádherně voňavá:-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Právě jsem dodělala tuto makovou náplň. Zdála se mi dost světlá-nastavená, tak jsem přidala ještě 50g mletého máku navíc. Jdu na makovník, tak až ho dodělám tak dám fotku.;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, šup a je to v oblíbených;-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Zkoušela jsem do koláčů od jollky:moje pouťové koláče: je opravdu dobrá:yes:

    Odpovědět

  • Ida Ida(neregistrovaná)

    Makovou náplň místo krupice zahustím strouhaným tvrdým perníkem,nedávám vejce a přidám rozinky.Náplň je velmi chutná. Může se dát 1-2 lžíce rumu.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Koláčky jak z pohádky :-)). Hello :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • janana janana

    Makovou náplň dělám podobně, místo krupice hrubou, nebo polohrubou mouku a nedávám vejce, ale přidám trochu kakaa nebo čokolády. Ta mouka nebo krupice není jenom z úsporných důvodů, ale myslím si, že je náplň i chutnější než ze samotného máku, není tak suchá :-p:-p:-D. Dělala ji už moje babička a ta pekla pouťových a posvícenských koláčů moc a moc:-). Zamrazuju všechny zbylé náplně i drobenku. :-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo