Nutriční hodnoty (Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 375 kJ / 1 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 85,46 g |
| – nasycené | 32,89 g |
| – nenasycené | 45,03 g |
| –– mononenasycené | 35,46 g |
| –– polynenasycené | 9,57 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 2,54 g |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,90 g |
| Sacharidy | 24,41 g |
| – cukry | 0,56 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích jater (nejlepší jsou čerstvá - nemražená) | Játra kuřecí | 500 g |
| 2 2 menší cibulle | ||
| 1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 1 plná lžíce sušené majoránky (nebo 1/2 lžíce nasekané čerstvé) | Majoránka sušená | |
| 50 g 50 g špeku (nebo slaniny) | Špek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 dl 2 dl vody (nebo kuřecího vývaru) | Voda | 200 ml |
| 1 dl 1 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř bílý mletý | Pepř bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |