Nutriční hodnoty (Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 375 kJ / 1 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 85,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 85,46 g |
– nasycené | 32,89 g |
– nenasycené | 45,03 g |
–– mononenasycené | 35,46 g |
–– polynenasycené | 9,57 g |
––– omega 3 | 0,98 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 2,54 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 24,41 g |
– cukry | 0,56 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
kuřecí játra 500 g 500 g (nejlepší jsou čerstvá - nemražená) | Játra kuřecí | 500 g |
2 2 menší cibulle | ||
1 1 velký stroužekčesneku | ||
sušená majoránka 1 lžíce 1 lžíce (plná) nebo čerstvá 1/2 lžíce | Majoránka sušená | 15 g |
50 g 50 g špeku nebo slaniny | Špek | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouk | ||
2 dl 2 dl vody nebo vývaru | Voda | 200 ml |
1 dl 1 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř bílý mletý | Pepř bílý | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |