Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie5 375 kJ /
1 285 kcal
Bílkoviny87,21 g
– z toho živočišné bílkoviny85,81 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,40 g
Tuky85,46 g
– nasycené32,89 g
– nenasycené45,03 g
–– mononenasycené35,46 g
–– polynenasycené9,57 g
––– omega 30,98 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 2,54 g
Sodík 1,17 g
Sůl2,90 g
Sacharidy24,41 g
– cukry0,56 g
––– laktóza0,06 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kuřecích jater (nejlepší jsou čerstvá - nemražená) Játra kuřecí 500 g
2 2 menší cibulle
1 1 velký stroužek česneku Česnek čerstvý 70 g
1 1 plná lžíce sušené majoránky (nebo 1/2 lžíce nasekané čerstvé) Majoránka sušená
50 g 50 g špeku (nebo slaniny) Špek 50 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
2 dl 2 dl vody (nebo kuřecího vývaru) Voda 200 ml
1 dl 1 dl bílého suchého vína Víno bílé suché 100 ml
sůl Sůl mořská
pepř bílý mletý Pepř bílý
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžička 1 lžička másla Máslo kravské 8 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.