Nutriční hodnoty (Gulášová polévka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 391 kJ / 1 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,40 g |
| Tuky | 90,97 g |
| – nasycené | 44,85 g |
| – nenasycené | 45,53 g |
| –– mononenasycené | 19,79 g |
| –– polynenasycené | 25,74 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 237 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 63,77 g |
| – cukry | 12,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g měkkého salámu | Měkký salám | 300 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 14 g |
| 2 l 2 l vývaru | Vývar masový | 2000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| jíška (volitelně) | Jíška máslová |