

Rohlíky
Suroviny 18 rohlíků
- 260 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 3 lžíce oleje
- 350 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- vejce na potření
- sezam na posypání
Postup přípravy receptu
V uvedeném pořadí dáme do pekárny a necháme vypracovat hladké těsto.
Necháme vykynout, rozdělíme na 18 dílů, z kterých vytvarujeme rohlíky.
Necháme chvíli vykynout, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rohlíky
-
Vynikající, dala jsem trochu mouky celozrnné - ukládám si recept
-
Jsou famozní.Jedno z mála kynutých tėst,která i druhý den chutnají jako čerstvé (teda ty rohlíky ).Na polovičku jsem dala slaninu a posypala strouhaným sýrem a byla to lahůdka.Budu dělat často,kdybych měla kupovat 18 angl.rohlíků tak se prohnu,tady je to za pár korun.
-
-
Tak druhý pokus dopadl o dost lépe. nechala jsem je na plechu hodinku vykynout a potom jsem je pekla na 240 stupňů 15 minut a jsou jak pečíčko.
-
Chuťově velmi dobré, jen to asi budu muset víc vychytat s pečením. Protože po 15 minutách v troubě na 180 byli hrozně světlý a připadali mi nedopečený /vím že každá trouba peče jinak/. Asi to příště zkusím péct tak jak peču housky na 240 10-15minut.
-
Právě jsem upekla,jsou báječné.Těsto velmi dobré,skvěle se mi s ním pracovalo.Určitě upeču znovu.
+1
-
Dneska jsem je upekla a jsou moc dobré
-
Rohlíky jsou báječné. Jen se po nich zaprášilo!
-
Děkuji moc za recept, rohlíky vypadají moc dobře a jak krásně to tu voní a věřím, že budou i tak skvěle chutnat ;)
-
Skusila som tvoje rohliky. Su fantasticke, makkucke a rozpis surovin je super napisany, velmi dobre sa s cestom pracovalo. Ja som pouzila len bielu muku. Dakujem za recept a pridavam fotku a bodku.
-
Rohliky jsou druhý den jak čerstvé
-
Krásné, jdu na ně.
-
-
Tak máme zase co zkoušet,máš rohlíčky pěkně zamotané
-
moc hezké