Nutriční hodnoty (Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 884 kJ / 4 035 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,05 g |
| Tuky | 181,24 g |
| – nasycené | 105,75 g |
| – nenasycené | 63,07 g |
| –– mononenasycené | 54,26 g |
| –– polynenasycené | 8,81 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 16,75 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 814 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 497,44 g |
| – cukry | 139,70 g |
| ––– laktóza | 31,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 300 ml 300 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| rozpuštěné máslo na potírání | Máslo kravské | |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | 2.5 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |