Nutriční hodnoty (Jehněčí na jalovci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 18 688 kJ / 4 467 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 219,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,44 g |
| Tuky | 346,98 g |
| – nasycené | 186,51 g |
| – nenasycené | 150,02 g |
| –– mononenasycené | 131,69 g |
| –– polynenasycené | 18,33 g |
| ––– omega 3 | 1,20 g |
| Vláknina | 38,52 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 4,77 g |
| Sůl | 11,73 g |
| Sacharidy | 85,25 g |
| – cukry | 41,66 g |
| ––– laktóza | 19,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jehněčího plecka | Jehně plec | 1000 g |
| 200 g 200 g uzeného špeku | Špek | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 5 g |
| 1 hrst 1 hrst jalovce | Jalovec sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce tymiánu | Tymián sušený | 15 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 300 g 300 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 300 g |
| 300 g 300 g celeru | Celer bulva čerstvá | 300 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 500 ml 500 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
| hladká mouka (nebo suchá jíška na zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | |
| brusinky na talíř | Brusinky zavařené |