Nutriční hodnoty (Pečené brambory s čedarem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 812 kJ / 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 31,65 g |
– nasycené | 21,00 g |
– nenasycené | 9,78 g |
–– mononenasycené | 8,90 g |
–– polynenasycené | 0,88 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 19,97 g |
– cukry | 4,77 g |
––– laktóza | 3,77 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
3-4 plátky 3-4 plátky slaniny | Špek | |
15 g 15 g másla (rozpuštěného) | Máslo kravské | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g nastrouhaného Čedaru nebo podle potřeby méně či více | Čedar | 50 g |
1 1 šalotka nakrájená na slabé plátky | Šalotka čerstvá | |
2 PL 2 PL kysané smetany nebo podle chuti | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |