Nutriční hodnoty (Pečené brambory s čedarem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 812 kJ / 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 31,65 g |
| – nasycené | 21,00 g |
| – nenasycené | 9,78 g |
| –– mononenasycené | 8,90 g |
| –– polynenasycené | 0,88 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 106 mg |
| Sodík | 326 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 19,97 g |
| – cukry | 4,77 g |
| ––– laktóza | 3,77 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 3-4 plátky 3-4 plátky slaniny | Špek | |
| 15 g 15 g másla (rozpuštěného) | Máslo kravské | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g nastrouhaného Čedaru nebo podle potřeby méně či více | Čedar | 50 g |
| 1 1 šalotka nakrájená na slabé plátky | Šalotka čerstvá | |
| 2 PL 2 PL kysané smetany nebo podle chuti | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |