Nutriční hodnoty (Těstovinový salát caprese)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 210 kJ / 4 113 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 120,86 g |
| Tuky | 48,24 g |
| – nasycené | 24,43 g |
| – nenasycené | 17,70 g |
| –– mononenasycené | 11,20 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 255,97 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 5,10 g |
| Sůl | 11,13 g |
| Sacharidy | 618,97 g |
| – cukry | 244,97 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 plné hrsti čerstvé bazalky (lístků) | Bazalka čerstvá | |
| 500 g 500 g těstoviny Fusilli | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (120 ml) extra panenského olivového oleje | Olej olivový | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (120 ml) octa balsamico (pokud najdete v obchodě bílý, použijte bílý) | Ocet balsamikový bílý | |
| 1 1 čerstvá zelená cibulka (nakrájená na kousky) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 KL 1 KL soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1/4 KL 1/4 KL čerstvě mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 1.25 g |
| 1/4 KL 1/4 KL červené mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.25 g |
| 200 g 200 g Mozzarelly (v nálevu, nakrájené na kostičky) | Mozzarella kravská | 200 g |
| 200 200 g cherry rajčat (nakrájených na půlky nebo čtvrtky) | Rajčata cherry | 6000 g |
| 2 PL 2 PL kapar (nemusí být) | Kapary | 30 g |