Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové potěšení

Domácí čokoládové pralinky jsou malým sladkým zázrakem, který rozzáří každou slavnostní chvíli. Jemná čokoládová poleva ukrývá lahodnou náplň, která může být plná oříšků, karamelu nebo krémového likéru.

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Gardonova Marie Gardonova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby tuhnutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tukem vymažeme tvořítka a dáme ztuhnout do mrazáku. Použijeme štětec. Krok 2: Bílou a hořkou čokoládu s kouskem tuku rozpustíme nad párou, samozřejmě každou zvlášť a plníme do tvořítek menší vrstvu. Dáme ztuhnout. Krok 3: Postupně střídáme barevné vrstvy, které necháme vždy ztuhnout v mrazáku. Dle chuti můžeme před poslední vrstvou vložit libovolnou náplň nebo ořech či mandli. Při poslední vrstvě nechávám i hodinku a pak vyklopím.

TIP: Domácí pralinky - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 7. 2015

Poznámka autorky Marie Gardonova

Čokoládu můžete kombinovat, jak se vám líbí. Je to prima dárek pro rodinku a nebo známým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové potěšení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPPP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové potěšení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPPP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pralinky vypadají moc hezky :yes: ale taky bych na domácí výrobu použila kvalitní suroviny, o tom to přece je, že doma si to uděláme lepší než z obchodu.

Marie Gardonova: Na čokoládu používám to drahší kakao, kde je víc procent kakaa;-)

Jana Remkova:Díky za recept na čokoládu,jenom se chci zeptat jestli máš vyzkoušenou značku kakaa.A ano všimla jsem si co je napsaáno pod jinými podobnými recepty.Díky za povzbuzení a nejen tobě,ale i ostatním.:-K:-K:-K

Marie Gardonova: Maruško, ono nějak víc nezáleží na tom, jestli jsi tu nová nebo už déle:-))
Prostě tvůj recept někomu nesedl, to se někdy stane každému z nás. Vždyť sem chodí denně kolem 100tis. lidí a ne všem se zavděčíš nebo trefíš do chutě.
Bonbony máš moc hezké, já je ráda dělám třeba jen z rozpuštěné čokolády + náplň (ztuženým tukům se snažím co nejvíc vyhnout a čokoládu na vaření do bonbonů nepoužívám). Potěší jak nevšedním tvarem tak i tím, že je máš domácí;-)

Marie Gardonova: Je to nádhera!!! Domácí čokoládu taky umím jen z kakaa a 100% tuku, cukru, popřípadě sušeného mléka. 100 lidí, 100 chutí, 100 pohledů :-). Ne každý z uživatelů by dostal kritiku na tuhle krásu. Jsi ale asi nová;-). Však se mrkni na podobné recepty pod tvým obrázkem, jestli byl každý tak kritizován;-)

:-Omam Kilo nahore!:-O
;-)vypada to baajecne!

Betyna::yes:

Betyna:Je mi líto,že můj výtvor na vás působí tak negativně.Apokud máte dobrý recept na domácí čokoládu,tak bych vám byla vděčná za recept,děkuji předem.

Odpoved na na komentar od "Betyna" je nelogicky a zbytecne negativni. 99.9% komercnich kuchyni a dobrych kavaren nekupuji cacao a cokoladu v prasku a pak dodavaji tuk a chute, i kdys napriklat vynikajici Belgie ma sortiment tohoto druhu, ktery se ale vetsinou pouziva do jinych vyrobku. Nejlepsi 90%+ cokolady chodi ve velkych a malych blocich, ktere se pouzivaji na ruzne cokoladove lahudky. ( samozrejme mimo tovaren jako Cadburry atd.) Tyto male exluzivni vyrobky jsou ve svete velmi drahe, vetsinou pres Euro nebo Dollar za kazdy, malokde daji jeden zadarmo s kafem. Takze to je dobry napad je udelat doma velmi ekonomicky, a improvizovat treba s ruznym alkoholem, orisky, esencemi a pohostit kamarady vlastnim vyrobkem bez velkych vyloh.

Jako dárek pro milovníky čokolády je to bezvadný. Ale když už, tak bych tam nedávala ztužený tuk Iva, ani podobné. :)

Nešla by prosím opravit chyba v nadpisu? Případně i v textu. Bonbón od slova bon = dobrý? Jinak na nich nevidím nic domácího - kupovaná čokoláda přetavená do jiného tvaru pomocí ztuženého tuku... vzhledově jsou pěkné, to zas jo. Ale nějak mi unikl smysl tohoto počínání.

Tématické fráze:
domácí bombony, bombony, domací čokoláda, recept na čokoládu, recept na domácí čokoládu, recept domácí čokoláda, domácí čokoládové bonbony recept, jak udelat doma cokoladove bombony, domácí čokoláda recepty, domácí čokoláda recept, hořka čokolada recepty s obrázky, přetavená bonboniera, recept na domácí bombony, recept na čokoládové bonbony, čokoládové bonbony z hořké čokolády recept, čokolada ve ze 100% tuku recepty, domáci čokoladové bombóny, cokoladovepoteseni, cokoladovepoteseni, domácí recepty

Suroviny:
čokoláda bílá, čokoláda na vaření, tuk 100%,

Přidat fotografie receptu