Nutriční hodnoty (Pórková polévka s quinoou a dvěma sýry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 941 kJ / 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,10 g |
| Tuky | 42,13 g |
| – nasycené | 19,27 g |
| – nenasycené | 21,94 g |
| –– mononenasycené | 15,93 g |
| –– polynenasycené | 6,01 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 1,80 g |
| Sůl | 4,51 g |
| Sacharidy | 45,08 g |
| – cukry | 2,70 g |
| ––– laktóza | 1,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla + 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| kořenová zelenina (malá mrkev, kousek celeru a půl kořene petržele) | Mrkev čerstvá | |
| 4 - 6 lžic 4 - 6 lžic quinoi | Quinoa | 75 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového nebo masového vývaru (stačí i z kostí) | ||
| 2 kostky 2 kostky taveného smetanového sýru | Sýr tavený | |
| 80 - 100 g 80 - 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 90 g |
| domácí vegeta | Kořenící směs sypká | |
| zelená petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| podle chuti pepř a sůl | Pepř černý |