Šmakounův krtek

MishkaCZ Kuchařka: MishkaCZ

1 kulatá forma (20cm) Moučníky , Řezy 6 názorů

Suroviny

3 vejce
180 g třtinového cukru (very dark)
200 ml mléka (rostlinného)
100 ml oleje
100 g mouky polohrubé
120 g celozrnné žitné mouky
40 g kakaového prášku (bio)
1 kypřící prášek (bio)
3-4 banány
100 g hořké čokolády (Vivani)
200 g Šmakouna (meruňkového)
50 g bílého jogurtu
200 g smetany ke šlehání (rostlinné)
(smetanový ztužovač)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko.

  2. Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta.

  3. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  4. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme 25 minut na 160°C.

  5. Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).

  6. V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužovač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou.

  7. Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.

  8. Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat.

  9. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou.

  10. Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou.

  11. Dáme přes noc do lednice a můžete papat.

Poznámka

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Poslední dobou jsem často v obchodě narážela do kouzelné krabičky na Krtkův dort. Tak jsem utřela sliny a to by v tom byl čert, abych si doma neudělal lepší a zdravější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 421 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šmakounův krtek

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Dnes jsem ho pekla, akorát jsem použila špaldovou mouku, místo žitné. Dále jsem dala kokosový olej a kysanou smetanu a je luxusní. Přítel moc nemusí mé zdravé pečení, ale tohle mu moc chutnalo :-):-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    MishkaCZ:Moc hezký"krtek";-):-p:-K

    pipre:Janinko,já jsem také nevěděla,co je to za surovinu;-)Mrkni tadyhttp://ekucharka.net/clanky/carob-zdravejsi-kakao

    Odpovědět

  • casino casino

    pipre:
    Karob (Svatojánský chleba) nemá s kakaem nic společného.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    MishkaCZ: Což o to, já bych to mohla, ale nevím, jestli manžel karob může...asi ne...on na dnu nesmí nic od kakaa čokolády..nějak to pro něho vymyslím a povrch posypu něčím jiným :-)

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    pipre: Místo kakaa karob a čokoládu v krému vynechat ;-) Mám vyzkoušené i pro alergika (má sestra). Chuť se bude samozřejmě trochu lišit, ale pořád je to výborné :-8

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To vypadá zajímavě a lákavě. Meruňkového šmakouna sice doma mám, ale tu čokoládu a kakao nemůže muž, jinak bych to udělala hned :-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krtkuv dort se šmakoun buchta ze šmakouna šmakounův krém buchta krtek šmakounův dort dort ze smakouna krtkuv dort se zakysanou smetanou buchta krtek se zakysanou smetanou smakounovuv dort krém na krtka recept na krtka krtkuv dort z ze žitné mouky bez mouky pečení krtek krtkův dort recept ekucharka buchta krtek bananova pečeme krtka krtek peče koláčky ikucharka.net -pečení čertu dort s krtkem pečeme dortkrtek