Kakaové pracny

dextra Kuchař:

Cukroví , Pečené 21 názorů

kakaové pracny
513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

180 g polohrubé mouky
100 g cukru
150 g másla
2 lžíce kakaa
1 žloutek
skořice
cukr moučka na obalení
tuk
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme cukr s nastrouhaným máslem, doplníme o kakao, žloutek a špetku skořice.

  2. Vypracujeme těsto, které plníme do formiček vymazaných tukem.

  3. Stačí dát pod okraj formičky.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  5. Hotové teplé pracny můžeme obalit v cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaové pracny

  • jana jana(neregistrovaná)

    výborný recept,i bez vymazaní šly krasně vyklepnout a to sem použila místo másla obyč stellu. :yes:

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Nějak jsem v postupu nenašla,kdy se má dát mouka.Děkuji

    Odpovědět

  • Mayhem Mayhem

    Vyklápí se skvěle, chutnají skvěle. Přidal jsem oříšky a mňam.

    Jinak by v receptu mohlo být napsáno, jak dlouho se cca mají při jaké teplotě dělat.
    Já je dělal při cca 170°C asi 12 minut, třeba to někomu pomůže...

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Vyklápí se naprosto v pohodě i s jiným tukem než Herou nebo máslem...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Princezna806: Jaký tuk jsi použila?? Pokud cokoliv jiného, než Heru, nebo máslo, vyklápí se to velmi zle!! Mám s tím vlastní zkušenost.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Princezna806: Odober z cesta kúsoček potrebný do formičky, urob guľku, obaľ zľahka v múke a ať potom daj do formičky. Po upečení vyklápaj hneď horúce, vyklopia sa jedna radosť ;-)

    Odpovědět

  • Princezna806 Princezna806

    Mno za těsto 1 ale kdybych měla známkovat vyklepávání tak za 5 ;-( totálně nejdou ;-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Lennaj: Já u cukroví většinou předehřívám na 180-200 stupňů a hlídám, protože fakt každá trouba peče jinak. Mám elektrickou;-)

    Odpovědět

  • Lennaj Lennaj(neregistrovaný)

    Na kolik stupňu jste předehřáli troubu prosím?

    Odpovědět

  • Tresnicka80 Tresnicka80

    Bodík a děkuji za prima receptík :-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak se zrovna dívám, že tohle není recept od Bibi!:-)) takže dextro, obrázek jsem přidala tobě!;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Koubkova: tak já nevím, jak ty od Bibi, ale moje šly hned, vůbec jsem je nemusela nějak moc vyklepávat.

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Chutově dobré, ale nešly mi vyklepnout:-//

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Je to sice trochu jiné těsto, než máš ty, Jani, nejde tam žádné vejce a jsou tam ořechy. Podobou se mi ale zdály ty tvé asi nejpodobnější:-), tak snad nevadí, že ti přidám foto;-). Tyhle mé jsou staročeské pracny a mám je v mém odrbaném starém sešitě už skoro 30 let;-)

    Odpovědět

  • Dennini Dennini

    žjúúúva, tak tohle těsto je geniální:-O měla jsem trochu strach, protože v holandsku neseženu polohrubou mouku, navíc jsem si vzpomněla péct pracny, když nemám formičky, takže jsem těsto lehce pomačkala a vykrajovala malými tvořítky:-8:-8:-8, ale to vůbec neva....:-D cukroví je vynikající, úplně se rozplývá na jazyku :-K:-K:-K:-K letí bod:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo