Nutriční hodnoty (Zapékané brambory se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 378 kJ / 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
| Tuky | 4,26 g |
| – nasycené | 2,27 g |
| – nenasycené | 1,54 g |
| –– mononenasycené | 1,18 g |
| –– polynenasycené | 0,36 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 5,58 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 3,57 g |
| Sůl | 8,73 g |
| Sacharidy | 45,28 g |
| – cukry | 12,68 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 větší brambory | Brambor zimní | 175 g |
| hrst hrst mražené zeleniny (mix např. brokolice, mrkev, hrášek, fazolky) | Mrkev mražená | |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička koření Italské bylinky | Provensálské koření | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky koriandru | Koriandr semena | 2.5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 200 ml 200 ml mléka (bez laktózy) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
| strouhaný ementál | Ementál | |
| olej na vytření zapékací misky | Olej řepkový |