Nutriční hodnoty (Zapékané brambory se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 378 kJ / 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
Tuky | 4,26 g |
– nasycené | 2,27 g |
– nenasycené | 1,54 g |
–– mononenasycené | 1,18 g |
–– polynenasycené | 0,36 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 5,58 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 3,57 g |
Sůl | 8,73 g |
Sacharidy | 45,28 g |
– cukry | 12,68 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-4 3-4 větší brambory | Brambor zimní | 175 g |
hrst hrst mražené zeleniny (mix např. brokolice, mrkev, hrášek, fazolky) | Mrkev mražená | |
1 lžíce 1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
1 lžička 1 lžička koření Italské bylinky | Provensálské koření | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky koriandru | Koriandr semena | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
200 ml 200 ml mléka (bez laktózy) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
strouhaný ementál | Ementál | |
olej na vytření zapékací misky | Olej řepkový |