Nutriční hodnoty (Palačinky plněné houbami, s koprovou šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 105 kJ / 1 937 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,40 g |
| Tuky | 95,42 g |
| – nasycené | 55,28 g |
| – nenasycené | 32,26 g |
| –– mononenasycené | 26,60 g |
| –– polynenasycené | 5,66 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 485 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 186,98 g |
| – cukry | 43,58 g |
| ––– laktóza | 30,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| špetka špetka prášku do pečiva (nemusí být) | Kypřící prášek | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 300 g 300 g pevných lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného) | Máslo kravské | 10 g |
| keříčková rajčata | Rajče červené čerstvé |