Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 223 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 9,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkve oloupene a nastrouháme na jemno.
Krok 2: Z půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme meduňku dle chuti a zalijeme vodou.
Krok 3: Necháme 30 minut louhovat a poté vychlazené podáváme.
Zveřejněno 21. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Moje poznámka
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 59 minutami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 27 minutami
Bublanina
MichalRaby před 45 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 53 minutami
Smažené cukety
UnholyKetty před 1 hodinou
Báječný perník
Diviska87 před 3 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 3 hodinami
Cukeťák II
radbastim před 5 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 14 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 18 hodinami
Tématické fráze:
na osvěžení,
mrkvova stava na rakovinu,
mrkvové nápoje,
nejlepší odstavovač pro mrkev
Suroviny:
mrkev,
citron,
meduňka,
voda
Komentáře (6)
Majka8: Vmiešať sa to dá, ale nevidím logiku v tom, že najprv vlákninu odstraním a potom ju naspať vmiešam. Čítala som viac odborných článkov ohľadom odšťavovania, a všetky to zamietali. Nie, že by to bolo škodlivé, všetky končili otázkou : skutočne naše telo potrebuje naraz skonzumovať pol kila mrkvy? A samozrejme, vláknina je nezastupiteľná. Z dôvodu jej nedostatku prudko stúpa rakovina hrubého čreva v našich krajoch. Dala by som prednosť mrkvovému šalátu a inej forme, ale to je samozrejme môj prístup, každý ako uzná za vhodné.
...a máme-li odšťavovač, pak se sice ochudíme o vlákninu, ale zase nemusíme 30 minut čekat...