Smažené cukety

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min+ čas vypocení PT0H10M Dle velikosti cukety Bezmasá jídla 57 názorů

556

Suroviny

Mladá cuketa
sůl
česnek
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a pokud máme čerstvou mladou tak nemusíme loupat.

  2. Nakrájíme na plátky silné 1,5cm z obou stran osolíme a necháme tzv.vypotit (15-20min).

  3. Plátky se nám musí orosit vodou. Pak dobře osušíme.

  4. V miskách si připravíme mouku, rozšlehané vejce s troškou soli a strouhanku.

  5. Osušené plátky cukety jemně osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, obalujeme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a ihned pokládáme na pánev s rozehřátým olejem.

  6. Smažíme z obou stran do zlatova a po usmažení pokládáme na papírový ubrousek a by se nám odsál přebytečný tuk.

  7. Nesmažíme je dopředu ale přímo před konzumací a ihned podáváme s vařeným bramborem. K tomu můžeme přidat tatarskou omáčku, česnekový dresink nebo hlávkový salát.

Poznámka

Kdo nemusí česneková jídla tak cukety nepotírá,jen je osolí a obalí a usmaží.

Já vím že je to jídlo primitivní,ale jak nám začnou na zahradě uzrávat cukety tak je to první co dělám.A když je náhodou nesním hned(což většinou bohužel udělám) a zbydou na večer,tak si je dáváme zastudena na krajíc chleba,pokapeme hořčicí k tomu vychlazené "pivečko" a je to mňam.

No říkám-obyčejné až primitivní jídlo,ale my ho milujeme.Tak snad se pro jednou nebudete zlobit ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 184 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené cukety

  • Karl Karl(neregistrovaný)

    Zkoušel jsem různé způsoby. A dělám ten úplně nejjednodušší (nejzdravější ?). Cukety nakrájím na tenká kolečka (max. do 1 cm), používám většinou mladou cuketu - o průměru salátové okurky, nejsem takový hamoun, abych nechal vyrůst takové ty dvoukilové "macky" ze semenama (kromě pár tzv. semenáčů, pokud bych je chtěl na sadbu). Plátky cukety osolím a posypu prolisovaným/jemně nasekaným česnekem (dá se provést i bez solení plátků cuket, kdy se posolí jen česnek), promíchám a nechám odstát (pár hodin, přes noc). Poté vyndám, nechám je popř. okapat, obalím JEN ve strouhance a smažím - na pánvi nebo od loňska v "suché fritéze" (mám Actifry DeLonghi). Klasický friťák už jsem odložil - spousta přepáleného oleje, došel jsem po létech k závěru, že to je fujtajbl. Do suché fritézy se přidává max. 1 lžíce oleje na 1kg brambor (čerstvých hranolků) nebo těch cuket (u kupovaných hranolků se nepřidává vůbec žádný olej). Po usmažení vyndám na talíř s ubrouskem a ned konzumuji. Doplnit se to dá, dle chuti a rozpoložení, jakoukoliv "přílohou" (brambor, salát, zelenina, karbanátek, vepřový kotlet, řízek, "fritovaný" buřt), tatarkou aj., já mám velice rád tzatziki, to je skvělé.
    P.S. V té mojí fritéze samozřemě mohu dělat dohromady (nebo vkládat dle zkušenosti i postupně) cukety s brambory, masem, špekáčkem atd. (vše v jednom !). V případě tučněší uzeniny nebo masa samozřemě už nepřidávám žádný olej ...

    Odpovědět

  • Valis Valis

    <3<3<3 Tradiční klasika, kterou miluju :-)

    Odpovědět

  • bberi bberi

    Přesně takto děláme cuketu léta. A je super, česnek musí být, dá tomu vyníkající chuť.:yes:

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Dobrota <3

    Odpovědět

  • Janík !!! Janík !!!(neregistrovaný)

    :yes::yes::yes::-):-):-)Výborné děkuji :-):-):-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Gisele Gisele(neregistrovaný)

    Jednoduché, rychlé, přesto velmi chutné :-K Děkuji.

    Odpovědět

  • Alénie Alénie(neregistrovaný)

    Přítel přivezl cuketu a tak jsem se mrkla, co s ní. Děkuji za Váš typ. Česnek se mu moc nepozdával, ale po přečtení několika kladných komentářů jsme také vyzkoušeli a souhlasíme se všemi. ;-):yes:
    Jen ho příště přidáme ještě víc. :-p Vynikající.

    Odpovědět

  • snazilka snazilka

    Nevěřila bych, co ten česnek s tou cuketou udělá - opravdu VYNIKAJÍCÍ:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • creak creak

    Vynikající :yes:, ten česnek by mne nenapadl ;-) . Doma jsme takové věci nedělali :-8

    Odpovědět

  • cdovap cdovap

    Také máme rádi smaženou cuketu, ale já ji trošku "vylepšila" - krájím jen plátky 0,5 cm a mezi dva plátky dám kousek šunky a kousek plátku sýra a obalím společně.

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Taky toto jídlo miluji:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    chutovčička

    Odpovědět

  • Laduska21 Laduska21

    Poprvé jsem dělala cuketu s česnekem, a je to moc dobré.:-p

    Odpovědět

  • ArmDra ArmDra

    Znám to od babičky, vždycky dělala, když jí v létě ve skleníku dozrály cukety a my se po tom mohly utlouc, kradly jí to z hrnce ještě horké a sedávaly na schody a ládovaly se, takže to nebyl oběd, ale taková vydatná svačina. Dodnes dělám občas příteli a on si také moc oblíbil, my milujeme s bramborovou kaší nebo bramborovo-mrkovým pyré. Je to bašta, určitě bod :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty z cukety cuketa recepty cuketa recepty cuketa obalovaná cuketa obalena cuketa cuketa recept recept na cuketu recepty na cuketu cukety recept cuketa řízky z cukety jídla z cukety cukety recepty recepty s cukety recept na smaženou cuketu recept z cukety top recepty z cukety cuketa recepty babica cukety a recepty z nich

Zapomněl/a jsem heslo