Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené cukety

Sezóna cuket je v plném proudu. Máte jich tolik, že nevíte co s nimi a přidáváte je snad úplně všude? Nejlépe si cuketu vychutnáte v jednoduché úpravě. Usmažte si ji jako řízky. Je to snadné a hotové za pár minut.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

29. 6. 2009 15:05

Suroviny

Porce: dle velikosti cukety

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo nemusí česneková jídla, tak cukety nepotírá, jen je osolí a obalí a usmaží.

Já vím, že je to jídlo primitivní, ale jak začnou na zahradě uzrávat cukety, tak je to první co dělám. A když je náhodou nesním hned, (což většinou bohužel udělám) a zbydou na večer, tak je dáváme zastudena na krajíc chleba, pokapeme hořčicí k tomu vychlazené "pivečko" a je to mňam.

No říkám, obyčejné, až primitivní jídlo, ale my ho milujeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Jaromira18

6. 7. 2019 09:16

Také je tak dělám, máme je nejraději.:-K

Karl

30. 7. 2017 14:51

Zkoušel jsem různé způsoby. A dělám ten úplně nejjednodušší (nejzdravější ?). Cukety nakrájím na tenká kolečka (max. do 1 cm), používám většinou mladou cuketu - o průměru salátové okurky, nejsem takový hamoun, abych nechal vyrůst takové ty dvoukilové "macky" ze semenama (kromě pár tzv. semenáčů, pokud bych je chtěl na sadbu). Plátky cukety osolím a posypu prolisovaným/jemně nasekaným česnekem (dá se provést i bez solení plátků cuket, kdy se posolí jen česnek), promíchám a nechám odstát (pár hodin, přes noc). Poté vyndám, nechám je popř. okapat, obalím JEN ve strouhance a smažím - na pánvi nebo od loňska v "suché fritéze" (mám Actifry DeLonghi). Klasický friťák už jsem odložil - spousta přepáleného oleje, došel jsem po létech k závěru, že to je fujtajbl. Do suché fritézy se přidává max. 1 lžíce oleje na 1kg brambor (čerstvých hranolků) nebo těch cuket (u kupovaných hranolků se nepřidává vůbec žádný olej). Po usmažení vyndám na talíř s ubrouskem a ned konzumuji. Doplnit se to dá, dle chuti a rozpoložení, jakoukoliv "přílohou" (brambor, salát, zelenina, karbanátek, vepřový kotlet, řízek, "fritovaný" buřt), tatarkou aj., já mám velice rád tzatziki, to je skvělé.
P.S. V té mojí fritéze samozřemě mohu dělat dohromady (nebo vkládat dle zkušenosti i postupně) cukety s brambory, masem, špekáčkem atd. (vše v jednom !). V případě tučněší uzeniny nebo masa samozřemě už nepřidávám žádný olej ...

Valis

18. 7. 2017 20:45

<3<3<3 Tradiční klasika, kterou miluju :-)

bberi

31. 10. 2016 19:45

Přesně takto děláme cuketu léta. A je super, česnek musí být, dá tomu vyníkající chuť.:yes:

BronislavaP

10. 9. 2016 15:01

Dobrota <3

Janík !!!

30. 7. 2014 10:51

:yes::yes::yes::-):-):-)Výborné děkuji :-):-):-):yes::yes::yes:

Gisele

22. 7. 2014 13:15

Jednoduché, rychlé, přesto velmi chutné :-K Děkuji.

Alénie

9. 7. 2014 13:37

Přítel přivezl cuketu a tak jsem se mrkla, co s ní. Děkuji za Váš typ. Česnek se mu moc nepozdával, ale po přečtení několika kladných komentářů jsme také vyzkoušeli a souhlasíme se všemi. ;-):yes:
Jen ho příště přidáme ještě víc. :-p Vynikající.

snazilka

24. 9. 2013 12:26

Nevěřila bych, co ten česnek s tou cuketou udělá - opravdu VYNIKAJÍCÍ:-K:yes::yes::yes:

creak

1. 9. 2013 13:12

Vynikající :yes:, ten česnek by mne nenapadl ;-) . Doma jsme takové věci nedělali :-8

cdovap

2. 8. 2013 19:24

Také máme rádi smaženou cuketu, ale já ji trošku "vylepšila" - krájím jen plátky 0,5 cm a mezi dva plátky dám kousek šunky a kousek plátku sýra a obalím společně.

Michaela Medkova

15. 6. 2013 15:24

Taky toto jídlo miluji:-p:-p:-p

jankohrasko

20. 8. 2012 12:53

chutovčička

Laduska21

1. 8. 2012 16:06

Poprvé jsem dělala cuketu s česnekem, a je to moc dobré.:-p

ArmDra

28. 3. 2012 12:04

Znám to od babičky, vždycky dělala, když jí v létě ve skleníku dozrály cukety a my se po tom mohly utlouc, kradly jí to z hrnce ještě horké a sedávaly na schody a ládovaly se, takže to nebyl oběd, ale taková vydatná svačina. Dodnes dělám občas příteli a on si také moc oblíbil, my milujeme s bramborovou kaší nebo bramborovo-mrkovým pyré. Je to bašta, určitě bod :yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z cukety cuketa recepty cuketa recepty cuketa obalovaná cuketa obalena cuketa top recepty z cukety recept na cuketu cuketa recept recepty na cuketu cukety řízky z cukety recept cuketa jídla z cukety cukety recepty recepty s cukety recept na smaženou cuketu recept z cukety cuketa recepty babica cukety a recepty z nich

Suroviny: cuketa, sůl, česnek, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Smažené cukety

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qnr