
Čalamáda moc dobrá
Recept ještě nebyl hodnocenDoma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády…
Omáčky Uncle Ben's se těší veliké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Připravili jsme si pro vás recept na domácí čalamádu, která chutná mnohem lépe než kupovaná…
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si s námi méně hutnou polévku. Ta je vhodná zejména tehdy, když po ní…
Slavný zelný salát Coleslaw si oblíbíte i jako zeleninovou přílohu k masu, bude vám chutnat např. k pečenému kuřeti. Zelný salát Coleslaw vás zasytí, proto už…
Omytou cuketu nastrouháme na jemno i se slupkou. Osolíme a necháme vypotit. Po té vymačkáme vodu. Přidáme zbytek surovin na palačinky, prošleháme metličkou a necháme…
Boloňskou omáčku, slavné italské jídlo, si připravíme se špagetami. Do omáčky potřebujeme cibuli, mrkev, celer a hlavně rajčata. Nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené…
Skromné a dobré jídlo, na které se zcela zapomnělo. Domácí dušená mrkev se nedá srovnat s nenáviděným jídlem ze školních jídelen. Připravit se dá celoročně, což je…
Pokud máte rádi silné omáčky a výrazné chutě z jednoho hrnce, tak tohle je jistota, kterou potěšíte velké i malé strávníky. Šťavnaté masíčko chuťově skvěle doplňuje…
Řádně promíchat - 15 min vařit - 20min sterilizovat.
"Znojemské okurky", to je vyhlášený pojem mezi nakladačkami. Tento nálev a způsob zavařování okurek se mu snaží přiblížit - vyzkoušejte, ochutnejte a snad se k němu…
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev,…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Nudle patří vedle rýže k nejpopulárnějším přílohám asijské kuchyně. Někdy ale dobře poslouží i jako samostatný chod. Smažené nudle s masem a zeleninou jsou rychle…
Plněné papriky se u nás tradičně podávají s rajskou omáčkou a kynutým knedlíky. Pokud ale chcete zkusit něco nového, upečte papriky s mletým masem podlité zeleninovým…
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a po chvíli vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, vajíčko, mouku a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.…
Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které mají z…
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a mrkev na hrubém. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.Do hrnce na rozehřátý tuku dáme orestovat cibuli a mrkev.…
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Zeleninu, špek i cibuli nakrájíme na kousky. Vyškvaříme špek a přidáme cibuli. Až zesklovatí, vysypeme zbytek zeleniny, tymián a koření. Pár minut restujeme a zalijeme…
Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou,…
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Hovězí na divoko si často představíme jako klasickou konzervu pro rychlé vaření třeba na dovolené. Ale připravené doma, čerstvé, to je úplně jiný zážitek. Toto jídlo je…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 6. 8. 2022 19:35
Přidáno 6. 8. 2022 14:19
Přidáno 6. 8. 2022 10:04
Přidáno 6. 8. 2022 08:30
Přidáno 5. 8. 2022 16:42