Třešňový koláč z rýžové mouky s mandlovými lupínky

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 15-20 minut (bez pečení) 4-5 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

400 g hladké rýžové mouky
1 lžička jedlé sody
150 g rozpuštěného másla
2 vejce
80 ml rostlinného mléka
4 lžíce medu
1 lžíce tmavého třtinového cukru
čerstvé třešně
mandlové lupínky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýžovou mouku, jedlou sodu a třtinový cukr rozmícháme, přidáme vajíčka i rostlinné mléko a promícháme.

  2. Poté přidáme rozpuštěné máslo, med a těsto propracujeme, až se spojí. Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem a připravené těsto do ní rovnoměrně navrstvíme.

  3. Omyté třešně vypeckujeme, poklademe na těsto, zasypeme mandlovými lupínky a pečeme při 200 °C přibližně půl hodiny máme-li formu s větším průměrem, tři čtvrtě hodiny s menším (ke konci raději hlídáme).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Třešňový koláč z rýžové mouky s mandlovými lupínky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: třešnovy tvarohový koláč s mandlovou dronenkou

Zapomněl/a jsem heslo