Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Dříve byly u nás fíky spíše exotickým, a tedy velmi svátečním ovocem. Dnes je však už můžeme pěstovat i na našich zahradách a z jejich sladkých plodů si připravit dokonalé předkrmy. Se sýrem, medem, šunkou a ořechy je naprostou explozí chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé fíky dobře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Od stopky nakrojíme do X, ale pozor - nesmíme dokrojit.
Krok 2: Kolečka sýru rozpůlíme nebo nakrájíme na menší kousky a vložíme do fíků.
Krok 3: Jádra ořechů nasekáme nahrubo a posypeme jimi sýr. Pomocí malé lžičky pak zakapeme medem.
Krok 4: Přidáme na každý fík plátek dobré uzené šunky a ozdobíme zelenou natí. Se stejnými surovinami můžeme udělat i jednohubky, jen potřebujeme navíc pečivo.
Zveřejněno 19. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Moje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Suroviny:
fíky,
sýr kozí,
ořechy vlašské,
med tekutý,
petrželka zelená
Komentáře (4)