

Kuřecí směs se zeleninou z woku
Suroviny 4 porce
- 3-4 ks kuřecích prsou
- olej (do pánve)
- Na marinádu:
- 3 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce bílého vína
- 2 stroužky česneku
- asi 1 cm čerstvého zázvoru
- koření pěti vůní
- sůl
- 1 lžíce solamylu
- 1 bílek
- Zelenina:
- mrkev
- bílé zelí
- cuketa
- červená paprika
- pórek (naťová cibulka)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a naložíme ho do připravené marinády.
Dáme do chladu a necháme alespoň 3 hodiny odležet.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenčí nudličky.
Wok nebo jinou hlubší pánev si rozehřejeme a přidáme olej.
Do horkého oleje vsypeme zeleninu, krátce ji osmažíme a přendáme do jiné nádoby a uchováme v teple.
Do rozpálené pánve přendáme maso, důkladně ho zamícháme a restujeme (aby se nám jednotlivé nudličky oddělily od sebe).
Když je maso "zatažené", podlijeme ho troškou vody (vývaru) a přidáme restovanou zeleninu.
Vše společně promícháme a dle potřeby dochutíme solí.
Nenecháváme na ohni moc dlouho, aby nám zelenina příliš nezměkla. Měla by zůstat krásně křupavá. Podáváme s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí směs se zeleninou z woku
-
Merylas:
Koření pěti vůní:
Smísíme po jednom dílu tlučeného (mletého) koření: fagary (sečuánský pepř), skořice, badyánu, fenyklu, hřebíčku -
Naprosto vynikajúce
-
Jahodo
, děkuju za vyzkoušení i fotečku
. Zrovna včera jsem dělala tuto směs znovu (z vepřového) a i u nás dostaly nudle přednost - na žádost dětí
.
-
Bylo to výborné, ve Woku dělám zeleninu ráda i někdy bez masa. Místo rýže jsem zvolila rýžové nudle. Dovolím si fotku
10
-
Elizo zkus použít jako formu plechovku otevřenou z obou stran, např. od rajského protlaku.Jde to báječně, někdo používá i trubky z potřeb pro kutily, mimochodem ty plechovky prý používají i na steaky, díky teplu z plechu se pečou rovnoměrně a drží tvar.
-
Miruš, další z tvých voňavých
a barevných receptů. Posílám osmý bodík
.
-
Elizo
to si vezmeš vteřinové lepidlo a lepíš zrníčko po zrníčku do požadovaného tvaru
.Ba ne-dělám v plastovém kelímku,abych mohla hodně pěchovat-skla se bojím aby neprasklo-předtím ho vypláchnu studenou vodou a pokud nemám rýži dost "omaštěnou",tak kelímek vytřu olejem
.Ale pokud modeluješ ručně,tak klobou dolů,s tou rýží to je asi pěkná piplačka
.
Všem moc děkuji za pochvaly.
-
Mirčo, jak se dělá taková věžička z rýže
? Tedy pokud to není výrobní tajemství... Předpokládám, že formou je sklínka, ale mně se rozpadne i kopeček z naběračky...
a pak ho kvůli fotce modeluji ručně
.
-
Miruš, děkuji za vyčerpávající odpověď
Normálně mi to koření nějak uniklo, nikdy jsem si ho v regále nevšimla
Je fakt, že čínu zas až tak moc nedělám a když jo, tak používám jen takové to základní koření
Ď.
-
Merylas
tohle koření se myslím prodává v každém větším obchodě-u nás ho mají i ve měste v malých potravinách
.Posílám jeho fotečku a složení http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-avokado...-ale není jen od Avokáda,vyrábí ho víc firem
.
Koření je původem z Číny a je hodně aromatické jak na vůni,tak chuť.Používá se ho vždy jen špetka a ono se další úpravou(vařením) i časem nakládání krásně rozvine a jídlo pak příjemně voní.Ale nesmí se to s ním přehnat.Je lepší vyzkoušet na pár jídlech(od špetky k více),kolik koření vyhovuje našim chuťovým buňkám
.
-
Miruš, moc hezký recept, krásně naservírováno, nádherné fotky
Jen bych se chtěla zeptat na to koření pěti vůní, protože nějak nevím....
-
Miri, chutně vypadající recept a překrásné fotky!
-
-
-
To vypadá na opravdu hodně mňamňózní čínu. A ta rýžová věžička
Nádhera
+