Jarní vaječné pohoštění

yanull Kuchařka: yanull

Doba přípravy: 45 minut dle potřeby Předkrmy 31 názorů

Suroviny

6 vajec
1 almette bez příchuti
1 smetanový sýr
50 g másla
1 PL majonézy
sůl
mletý bílý pepř
100 g uzeného plátkového lososa
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařím natvrdo. Vkládám je do studené vody, kterou rychle přivedu k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítám 8-9 minut. Jakmile jsou vejce uvařená, vodu sliji a rychle je zchladím ve studené vodě, kterou párkrát vyměním. Poté je oloupu a opláchnu krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky.

  2. Vychladlá vejce překrojím podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmu žloutky, které odložím do misky. Ke žloutkům přidám všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našlehám do pěny. Dochutím a naplním tím zdobičku.

  3. Do každé půlky vejce nastříkám krém, posypu pažitkou a ozdobím kouskem lososa.

Poznámka

Toto byla dnešní rychlovka, potřebovala jsem něco, co nezabere příliš času. Do náplně pokud možno nepřidávejte hořčici, ani česnek, protože takto vynikne jemná chuť nadýchané náplně, kterou na vyšší stupeň pozvedne právě uzený losos. Ale samozřejmě záleží na tom, co máte rádi, ve fantaziích a chutích nikomu nechci bránit :-)

Podávala jsem s čerstvou celozrnnou semínkovou bagetou.

Vhodné je k tomu pít dobré bílé víno, dnes to možné nebylo. Místo pažitky lze použít také čerstvý kopr, ale ten jsem neměla a mražený jsem dávat nechtěla. Kdo nemá pažitku, může dát snítku rukoly.

Nyní jsem to nechala na tácku k tomu určeném, někdy servíruji na listu ledového salátu.

A že vajíček se nemusí nikdo obávat, dokazuje tento článek: https://www.prozeny.cz/clanek/zazracna-vejce-co-se...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jarní vaječné pohoštění

  • medanek medanek

    Jedním slovem, nádhera !:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Jednim slovem nadherna, krasne upravene a urcite vynikajici.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    yanull: Tam jsem neměla kliknout! :-O To bude v peněžence vichr. :-O Tam je tolik věcí......., že budu objednávat asi týden! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Odpovídám za Marušku. Odkaz na zboží je na 2. stránce komentářů, 3. příspěvek zespodu, kvůli němu tato diskuze vlastně i vznikla ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    maris: Kde se to dá objednat? Já totiž plněná vajíčka dělám dost často a taky na ně nemám talířek, pak rajzují po míse, i když jim seřežu zadky.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    zrovna tahle diskuze by se mohla presunout :) nejhorsi je, ze ted porad premyslim jestli je na fotce plast nebo porcelan :)))

    recept se mi libi

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    maris: Maruško, prosím, ani Ty se neomlouvej, jsem ráda, že se vše vysvětlilo, dobré je i to, že jsme si rozšířili díky odkazu nabídku zboží, vybírat je z čeho, ale bohužel, opět provětráme peněženky ;-):-)
    Provizi ráda oželím, těší mne že jsem, byť neplánovaně, třeba pomohla dobré věci :-K

    Odpovědět

  • maris maris

    yanull Jani, mrzí mě, že díky mému komentáři tady vzniklo takové nedorozumění, Tobě ještě jednou děkuju za odkaz a firma by Ti měla poslat nějakou provizi z uskutečněných objednávek ;-):-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    hospodyne: Omluva není na místě, je dobře, že jste na to upozornila, já jsem chtěla vyhovět Marušce a dala odkaz na zboží jako celek a pak se to dalo do pohybu ;-) Opravdu nebylo mým úmyslem vydávat plast za porcelán. Věřím, že už je v tom nyní jasno a firmám jsem pomohla ještě k objednávkám ;-):-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    yanull: je mi líto, že jsem u Vašeho velmi hezkého receptu způsobila takové pozdvižení.Omlouvám se.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No...hezký recept...krásná fotka...bezva odkaz, už jsem si ten z Dubí objednala, ten bílý bez zdobení, a rozhodně ho budu využívat nejen na vajíčka, moje fantazie už pracuje...autorce děkuji:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    yanull: hospodyne:
    No, také mi to na obrázku přišlo jako porculán...:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    hospodyne: Moc a moc se omlouvám,došlo opravdu k nedorozumění:-*:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    hospodyne: Vůbec se nemáte za co omlouvat, máte pravdu a já nemám ve zvyku mlžit, natož lhát. Tento tácek mám více než 20 let, ale už jsem si vůbec nevzpomněla odkud ho mám, moje kuchyně je plná všemožných pomůcek, až Vy jste mi původ nyní připomněla.
    Když sem Maruška Maris napsala, že by si přála tác na vajíčka, zadala jsem do vyhledávače tác na vajíčka v tomto znění a vyjelo mi mnoho zboží toho druhu.
    Měla jsem málo času a za sebou docela náročný den, po pracovní i zdravotní stránce, tak jsem jen v rychlosti projela, zda ten můj tu najdu a jelikož jsem ho neviděla, tak jsem si řekla, že už se zřejmě vůbec nevyrábí a nechala jsem možnost výběru z ostatního zboží. Až nyní po přečtení příspěvků a rozběhlé diskuzi to chci celé vysvětlit, určitě nebylo mým záměrem nikoho uvést v omyl a tvrdit, že je to porcelán.
    Chci věřit tomu, že na těchto stránkách řadě hodnotíme jídlo, které jsme zhotovili a toto vzniklo opravdu neúmyslně.
    Simonko :-K, děkuji, že jsi se mě zastala, ale toto bych jistě nenechala bez odezvy. Je tu mnoho chytrých a šikovných lidí a určitě bych si nedovolila nikoho "oblbovat". Zde se přijde na vše, vidíme to už jen z toho kdy sem někteří lidé podsouvají cizí fotografie jídel a okamžitě je na to reakce.
    To, že nebyl můj úmysl prezentovat plast za porcelán, je patrné i z toho, kdy jsem k přiloženému odkazu hned v úvodu napsala: Zde jsou ODKAZY na tác, myšleno všeobecně a ne na ten můj. Nakonec si lze všimnout, že v odkazu není jen nabídka porcelánového zboží, ale i ostatních materiálů. Určitě i kdyby tu nevznikla tato diskuze, bych to sem nyní napsala sama. V kuchyňských potřebách se vyžívám, je to moje až úchylka a kuchyně je pro mě to, co pro muže garáž, jen bych na ni potřebovala "hangár". Takže kromě stříbra za ty roky mám vše, od porcelánu, keramiky, skla, plechu, až po pomůcky plastové.
    Proto ještě jednou vše uvádím na pravou míru, byla to nešťastná shoda náhod a velmi mě to mrzí :-(. Věřím, že jste to i pochopili, za což děkuji :-K a mnozí, kdo mě za ty roky tu znají, ví, že lhát není můj styl.
    Také jsem se nabídkou nechala zlákat a další, tentokrát porcelánový tác, budu objednávat :-K;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    hospodyne: ono je někdy dobré si přečíst aj ty komentáře,člobrda je pak v obraze,a nemyslím,že by to bylo na dlouho.No já to dělám,není na škodu si to přečíst,protože co názor....že!!!!;-);-);-):-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3