

Kachní játra jako "aztécký poklad"
Suroviny
- 500 g kachních jater
- 200 g gazdovské slaniny
- 200 g cibule
- 2 kl koření Aztécký poklad
- 1 pl sójové omáčky
Postup přípravy receptu
Játra si opereme a nakrájíme na nudličky, slaninu si nakrájíme na nudličky, cibule si očistíme a nakrájíme na hrubé plátky.
Slaninu krátce osmažíme, přidáme játra, necháme zatáhnout, teplotu zmírníme, přidáme cibulku a asi 5-7 minut opékáme. Okořeníme, přilijeme sójovou omáčku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní játra jako "aztécký poklad"
-
Anna Kocikova:krásné foto Aničko
, děkuji
-
Nofronko,dnes jsme si pochutnali na krůtích játrech s Aztékem a špeclema
Bodík už šel minule
tak kromě poděkování ještě přídavkem alespoň foto
Cibuli jsem dala žlutou a červenou a Aztécký poklad mi vyšel akorát na ty 2 lžičky
V pondělí budu muset zlatouška vyštvat na obchoďák pro nové koření
-
Drobek:
-
nofrona: Máš pravdu, budu. Já to opravdu nemyslel proti tobě osobně, děkuju za pochopení.
-
1974andrea: zit a nechat zit!
-
Drobek:Nemusíš se omlouvat
. Mě tyto komentáře nijak neuráží, 100lidí 100chutí a názorů a pokud máš potřebu to řešit, není nic snadnějšího, než diskutovat tam kde se to dělá, v pravo je odstavec s názvem diskuze - vytvoř si novou a realizuj se
, díky za názor.
E621 je i v mořských řasách,zralých rajčatech, sójových bobech..atd
Aničce a Naděnce děkuji za podporu -
1974andrea- neřešte to, Vy a Vaše recepty jste v pohodě Rebeka ,Maris Eliza,Bilková ,Yanul atd také,ale Aztékové nemohli znát Řecké seno, E 621 ,B1, ale o to nejde,když si projdete komentáře, je to pořád dokola.
-
Porada: a Drobek:: Já osobně těchhle kořenících směsí používám jen minimum, a to ty, které si prostě nenamíchám sama, a to třeba kari, garam masala, a mexické cajun. Jinak používám nejraději bylinky. Ale určitě spousta lidí nemá takovou možnost a je pro ně lepší si koupit směs hotovou. Je to přeci volba každého
-
Drobek: no ale já tak až moc extra závadného v tom složení nevidím.. sůl dáváme běžně, pár sušených bylinek.. co na tom a jediné "éčko".. vitamín B1 je tělu prospěšný, takže..
nakonec vás nikdo nenutí dělat to... a že by Top recepty ztrácely úroveň kvůli kořenící směsi..
to nemyslíte vážně
-
Myslím si,že 2kávové lžičky Aztéckého koření na 1/2kg masa není zase takový jed
Já osobně ho mám moc ráda a při vaření Aztéka často používám
Proč by tyto stránky měly ztrácet úrověňSnad né tím,že si kuchařinky občas vypomůžou bujónem,maggim,různým kořením a podobně
-
Souhlasím s Drobkem, pomalu začínám opouštět zdejší stránky,začínají ztrácet úroveň.
-
Tak na mně tak nějak jde smutno při čtení receptů. Zapomněli jsme vařit bez průmyslových směsí?
Vždyť se stačí podívat na složení právě toho aztéckého pokladu:
Sůl (max.35%), koření (cibule, pepř, paprika, saturejka, řecké seno), zvýrazňovač chuti E 621, Vitamín B1.
Na jednu stranu si lidé stěžují jaké sajrajty musí jíst, a zároveň si je doporučují. Já tomu nerozumím.
Já vím, že jsem tohle napsal k jedinému receptu a jsou jich tu spousty. Omlouvám se nofroně, prostě už jsem nevydržel být zticha. -
Děkuji všem za milé komeptáře
-
:-
mňamka
-
tak to je skutečně poklad
krásné i na pohled