Hrníčkový kakaový koláč s tvarohem a rybízem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 50 minut pekáček 23x32 cm Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

2 hrnky 250 ml polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
3 rovné lžíce kakaa
1 kypřící prášek
1 hrnek mléka
2 vejce
půl hrnku slunečnicového oleje
1 lžička vanilkové příchuti
1 lžička octa
Náplň:
1 tvaroh 250 g ve vaničce
1 bílý jogurt 150 g
3 lžíce mléka
1 lžíce cukru
půl sáčku vanilkového pudinku
3-4 hrnky rybízu bez stopek
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme předehřát troubu na 180° C. Do mísy prosejeme mouku, přidáme všechny sypké ingredience a dobře promícháme. Do hrnečku dáme polovinu mléka, v něm rozkvedláme vejce a vlijeme do mísy k moučné směsi. Přidáme půl hrnku oleje a druhou polovinu mléka, vanilkovou příchuť a lžičku octu.

  2. Vše důkladně promícháme a 2/3 těsta vlijeme do pekáčku cca 32x23 cm vyloženého papírem na pečení a stěrkou rozprostřeme po celé ploše. V menší misce smícháme tvarohovou náplň, po lžících ji dáme na těsto a celé zakryjeme. Na tvarohovou náplň dáme rybíz, můžeme, ale nemusíme posypat trochou cukru.

  3. Zbylou 1/3 těsta zředíme 3-4 lžícemi mléka, aby byla tekutá a pomocí lžíce ji cik-cak nalijeme po celé vrstvě rybízu.
    Dáme péct 25-35 minut (podle trouby), zkusíme špejlí, vypneme troubu a necháme cca 10 minut v zavřené. Upečený koláč necháme zcela vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 327 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrníčkový kakaový koláč s tvarohem a rybízem

Zapomněl/a jsem heslo