Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčná rýže

Mléčná rýže je sladká klasika, která provoní kuchyni vanilkou a navodí pocit dětství. Krémová, jemně sladká a hebká – chutná skvěle teplá s marmeládou nebo ovocem, ale i studená jako lehký dezert.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži důkladně propláchneme vlažnou vodou. Poté rýži dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Krok 2: Uvařenou rýži scedíme a přesuneme zpět do hrnce. Krok 3: Za stálého míchání přilijeme mléko, nasypeme cukr (množství zvolíme podle chuti), vanilkový cukr a vaříme, až bude rýže skoro rozvařená. Krok 4: Necháme v hrnci trochu vychladnout, rýže díky tomu ještě trochu zhoustne. Krok 5: Mléčnou rýži dáme do misek a vše ozdobíme ovocem nebo marmeládou.

TIP: Jak připravit rýžový nákyp s ovocem?

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčná rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXgl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčná rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXgl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu