Medová žebírka, salát coleslaw

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 2 hodiny 2 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

Žebra:
2 vepřová žebra
3 lžíce uzené mleté papriky
2 lžíce sušené mleté cibule
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička mletého chilli
1 lžička soli
1 lžička černého pepře nebo kousek chilli papričky
1 lžíce hořčice
2 lžíce kvalitního kečupu
2 lžíce tekutého medu
hrst sekané petrželky
chléb k podávání
Coleslaw:
1 cibule
čtvrtka celeru
1 mrkev
1 hlávka menšího bílého zelí
1 špetka soli
Na dresink:
125 g majonézy
2 lžíce bílého octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup na žebra:
    Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
    Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
    Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.

  2. Postup na coleslaw:
    Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
    Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
    Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.

Poznámka

Recept na medová žebra jsou od Ivany Jindřichové Cat & Cook.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 163 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medová žebírka, salát coleslaw

  • popoluska340 popoluska340

    Mnaam urcite mi bude chutit ukladam recept na vyskusanie:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    Eja57: :-) děkuji , to potěší, snažím se vždy dělat recepty s co nejčerstvějších surovin, je to potom úplně jiná gastronomie :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Moc pěkné:yes: žádné prefabrikáty, doma namíchaná směs na marinování ( jistě lze sušený česnek a cibuli nahradit tímtéž v čerstvé formě nejlépe ve skoro tekuté formě), a POMALÉ pečení....možná nejhezčí recept na žebra zde...:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: veprova zebra na medu se salatem coleslaw žebírka na medu se salátem vepřová žebírka a salát coleslaw vepřová žebírka s medovou omáčkou a salát coleslaw pečená žebra a salát coleslaw medova zebirka se salatem pečená žebra na medu se salatem coleslaw pecena zebirka se salatem coleslaw vepřová žebírka na medu coleslaw žebírka s medovou omáčkou asalátem coleslaw medové žebírka se salátem z zelí a mrkve vepřová žebírka s coleslaw medová žebírka vepřová žebírka, coleslaw uzená žebra a salát koleslaw žebra se salatem coleslav žebírka s medovou omáčkou a salátem coleslaw vepřová žebra a coleslaw dresink na žebra vepřová žebra a salát koleslav

Zapomněl/a jsem heslo