Medová žebírka, salát coleslaw

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 2 hodiny 2 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

Žebra:
2 vepřová žebra
3 lžíce uzené mleté papriky
2 lžíce sušené mleté cibule
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička mletého chilli
1 lžička soli
1 lžička černého pepře nebo kousek chilli papričky
1 lžíce hořčice
2 lžíce kvalitního kečupu
2 lžíce tekutého medu
hrst sekané petrželky
chléb k podávání
Coleslaw:
1 cibule
čtvrtka celeru
1 mrkev
1 hlávka menšího bílého zelí
1 špetka soli
Na dresink:
125 g majonézy
2 lžíce bílého octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup na žebra:
    Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
    Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
    Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.

  2. Postup na coleslaw:
    Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
    Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
    Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.

Poznámka

Recept na medová žebra jsou od Ivany Jindřichové Cat & Cook.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 205 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medová žebírka, salát coleslaw

  • popoluska340 popoluska340

    Mnaam urcite mi bude chutit ukladam recept na vyskusanie:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    Eja57: :-) děkuji , to potěší, snažím se vždy dělat recepty s co nejčerstvějších surovin, je to potom úplně jiná gastronomie :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Moc pěkné:yes: žádné prefabrikáty, doma namíchaná směs na marinování ( jistě lze sušený česnek a cibuli nahradit tímtéž v čerstvé formě nejlépe ve skoro tekuté formě), a POMALÉ pečení....možná nejhezčí recept na žebra zde...:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: veprova zebra na medu se salatem coleslaw žebírka na medu se salátem pečená žebra a salát coleslaw vepřová žebírka a salát coleslaw vepřová žebírka s medovou omáčkou a salát coleslaw medova zebirka se salatem pečená žebra na medu se salatem coleslaw top recepty salat coleslaw recept na medové žebírka pecena zebirka se salatem coleslaw vepřová žebírka na medu coleslaw žebírka s medovou omáčkou asalátem coleslaw medové žebírka se salátem z zelí a mrkve vepřová žebírka s coleslaw medová žebírka vepřová žebírka, coleslaw uzená žebra a salát koleslaw marinované žebra se salátem coleslav recept pečená zebra a salát coleslav pečená žebra na na medu se salátem coleslaw