Mléčná rýže, sladká

kucharicek Remy Kuchař: kucharicek Remy

Doba přípravy: 20 min. 2 menší Sladká jídla 32 názorů

Suroviny

150 g rýže
5 dcl mléka
špetku soli
cukr
džem
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži opláchneme, do hrnce nalijeme asi 3 dcl. mléka, přidáme rýži a sůl a přivedeme k varu. Vaříme cca. 15 min. aby byla rýže měkká, po dobu vaření pořád mícháme.

  2. Zbytek mléka doléváme, protože nám mléčná rýže houstne.

  3. Na konci přidáme cukr, rýže by měla být hustá asi jak krupičná kaše. Nabereme do talíře, přidáme džem a jíme :-)

Poznámka

sladká dobrota nejen pro děti :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mléčná rýže, sladká

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Karel Drlík: Ja varím ryžu v mlieku v hrnci určenom na varenie mlieka, teda s dvojitým dnom. A je pokoj. :-p

    Odpovědět

  • Karel Drlík Karel Drlík(neregistrovaný)

    Aby se rýže vařená v mléce nepřipálila použijte trik.Spočívá v tom že vaříte jen 10minut,mezitím si zapnete troubu do které dáte hrnec s rýži na dalších deset minut.Pak jen troubu vypněte a rýži nechte dojít 5až deset minut i více.Troubu neotevírejte aby jste nepouštěli teplo ve které rýže dojde.V troubě hrnec nepokládejte na dno ale dejte jej na rošt.Vyhnete se jednostranného zahřívání dna.:-O

    Odpovědět

  • marco marco(neregistrovaný)

    vasil: moc dobrej nápad! :yes:

    Odpovědět

  • vasil vasil(neregistrovaný)

    Nejdříve uvařím rýži ve vodě a když je měkká, naliji na ni sladké kondensované mléko a je hotovo. To jsem vymyslel na horách, když jsem si jako kluk musel vařit sám.

    Odpovědět

  • Meganka Meganka(neregistrovaná)

    Dneska budu vařit, použiji hrnec na mléko, tak se určitě nepřipálí a bude to bez míchání :-)
    :-K

    Odpovědět

  • bobík bobík(neregistrovaný)

    Rýži vařit ve vodě a pak v mléce :-) mléko dolévat dle hustosti :-)

    Odpovědět

  • joska222 joska222(neregistrovaný)

    doporučuji si rýži předem uvařit ve vodě,ať není tak tvrdá..podle vašeho receptu už to míchám přes 20 minut a rýže stále tvrdá :(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Taky se kloním k názoru, že hlavně záleží na hrnci, v kterém rýži děláme. Musí mít silné dno. Kaši sice nedělám, ale třeba rýžové nákypy, kde základ tvoří dušená rýže v mléce. Nemíchám, dám pokličku a rýži třeba odstavím dříve a nechám "dojít".

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Já bych řekla, že to nezáleží na míchání,ale na hrnku, respektive na tom, jaké má dno, jak píše Tejaja. Někde se nepřipálí (silnostěnné kastróly) a jinde, kdybyste se umíchali, tak bohužel ano.

    Odpovědět

  • Kikča Kikča(neregistrovaná)

    Radim:Moje babička, když dělá rýžový nákyp a vaří rýži v mléce, tak mi taky vždycky říká, že dokud s tím nezačnu míchat, tak se mi to nepřipálí, až když s tím začnu míchat, tak potom musím pořád míchat a myslím, že určitě vaří déle, jak vy ;-) a je to ozkoušené, mě se taky nepřipálila. :-)

    Odpovědět

  • danton danton

    Radim:
    Nepripalila se mi taky.
    Dal jsem 1/2kg ryze, 3/4 l mleka, cukr a spetku soli do elektrickeho papiňáku, zavrel, nastavil na rezim RYZE a bylo to. Papinak automaticky za 10 minut vypl. Ja si na to vzpomenul za 1/2 hodiny, otevrel, ochutnal, pristavil nejvetsi talir a bylo. Protoze ve spizi mimo klobasy a rum nic zbytecneho nenechavam a klobasy do sladke ryze se mi nezdaly, rozmixoval jsem orechy od vanoc, posypal a az mi usi stříhaly, jak to bylo dobre.
    Nic namahaveho, rychle a dobre. Nepripalilo se asi proto, ze ten papinak ma v sobe teflonovou nadobu.
    Ja nevim ze se tim kazdy tak patla - 24dkg ryze, 18,5dkg cukru...

    Odpovědět

  • Radim Radim(neregistrovaný)

    snazilka: co je to za nesmysl? cituji Vás: "Rýži vždycky pomalinku vařím rovnou v oslazeném a osoleném mléce, nemíchám vůbec, ještě se mi nikdy nepřipálila."
    Pokud se Vám rýže nikdy nepřipálila pak proto že jste ji nikdy nevařila a ty chytré rady co sem píšete vymýšlí Vaše bujná fantazie. Jednou si to zkuste a uvidíte sama.

    Odpovědět

  • zuza zuza(neregistrovaná)

    Tak jsem vyskousela, mam hotovo a pochutnala jsem si, akorat sem ryzi predvarila ve vode scedila a pak povarila s mlekem a cukrem a kouskem masla. Jako prichut jsem pouzila mrazene jahody s cukrem (rozpustne a rozmixovane v kastrulku)... a musim rict ze fakt mnamka. :-p

    Odpovědět

  • snazilka snazilka

    Rýži vždycky pomalinku vařím rovnou v oslazeném a osoleném mléce, nemíchám vůbec, ještě se mi nikdy nepřipálila. Hrnec před nalitím mléka jenom vypláchnu studenou vodou (stará rada, aby se nepřipalovalo vařené mléko) a o zbytek se už postará cukr (do vařeného mléka přidávám vždy aspoň trošinku). Kdyby se mléka vydusilo moc, není problém trochu dolít, ale na 24 dkg rýže při 750 ml mléka a 5 dkg cukru není potřeba (za 25 - 30 min je vše akorát). Přimíchala jsem kousek ve dvou lžících mléka rozpuštěné čokolády na vaření a rozmačkaný banán a byla z toho výborná čokoládová rýže!:yes:

    Odpovědět

  • Armen00 Armen00(neregistrovaný)

    rýže když připálíte mléko, tak se nedá jíst, musíte pořád míchat. Jinak je moc dobrá:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mléčná rýže mléčná rýže recept sladká rýže domácí mléčná rýže recept mlecna ryze recept na mlecnou ryzi domácí mléčná rýže recept sladka ryze recept recept mléčná rýže pro děti jak se dělá mléčná rýže rýže na sladko recept na sladkou rýži rýže v mléku sladká rýže ve mléku recepty sladka ryze jak udělat mléčnou řýži rýže v mléce jak uvarit mlecnou ryzi recept sladká rýže recepty mléčná rýže

Zapomněl/a jsem heslo