
Nadýchaný hrnečkový perník
Recept ještě nebyl hodnocenPerník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 037 kJ / 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a…
Nekynuté lívance podle tohoto receptu připravíme rychle a snadno. Místo droždí použijeme prášek do pečiva a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky…
Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. To je i ten náš, na který vám uvádíme recept. Velkou výhodou je hrnečková příprava, díky které nebudete potřebovat nic jiného…
Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka…
Plech s vyšším okrajem si vyložíme pečícím papírem. Broskve ocedíme, necháme okapat, šťávu uchováme. Listové těsto si vyválíme (můžeme použít již vyválené) a přeneseme…
I doma si můžete udělat skvělé a chutné domácí vafle. Nejsou složité a čerstvé budou nepřekonatelné. Domácí vafle můžete jen pocukrovat nebo doplnit džemem, čokoládou,…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme máslo a pomalu zamícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, potřeným rozpuštěným tukem a…
Do mísy nalijeme zhruba polovinu mléka, přidáme 2 vejce, špetku soli a cukr. Metličkou prošleháme a zašleháváme mouku, až vznikne husté těstíčko. To pak naředíme zbytkem…
Do poloviny mléka přidáme sůl, vejce, cukr, mouku a rozkvedláme. Vypracujeme hladké těstíčko a postupně vmícháme zbytek mléka.Na pánvi rozehřejeme olej, nalijeme trochu…
Hrníčkové recepty bývají tím nejsnazším, do čeho se můžeme v kuchyni pustit. Ze surovin podle receptu umícháme hladké těsto a za pár minut se celou kuchyní rozline známá…
Buchty na páře nejsou nic jiného než naše oblíbené povidlové knedlíky. Vaření v páře je dobrý způsob, jak nevylovit z vody sražené a oslizlé knedle. Místo starodávného…
Vláčné nadýchané lívanečky z kefírového těsta jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Výsledek rozhodně stojí za to. Hotové lívance potřeme domácí marmeládou, nebo…
Všechny přísady na těsto smícháme, stačí projet metličkou, nemusíme šlehat dlouze. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 min na 180…
Všechny přísady zamícháme do ne moc řídkého těstíčka. Lívanečník vymažeme olejem a lžíci děláme malé lívance. Smažíme z obou stran. Mažeme pikantní marmeládou a přidáme…
Máte chuť na moučník s mrkví, ale nechcete péct stále dokola buchtu nebo dort? Vyzkoušejte mrkváče podle našeho receptu. Křehké zvenku, vláčné uvnitř, přesně takové jsou…
Tyhle křehké tvarohové taštičky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s několika základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné…
Všechno smícháme dohromady.Vymažeme formu na brumíky, pečeme na 180 °C.Pokud chcete, aby vám čokoláda nevytekla, nalijte trochu těsta do medvídka a dejte na chvíli péct…
Tuk rozpustíme a necháme vychladnout.Do větší mísy dáme cukr, žloutek, vychladlý tuk a společně vymícháme.Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a…
Na korpus si vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a mouku míchanou s kakaem - pokud nechceme kakaové těsto, ale jen bílé, můžeme těch 20 g nahradit moukou. …
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce,…
Koblihy nemusí být jen smažené. Napadlo vás někdy, že se dají i upéct v troubě? Je to snadné, chutnají skvěle a ušetříte i nějakou tu kalorii. Plnit je můžete marmeládou…
Vejce utřeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Pokud se nám zdá příliš husté, přidáme trochu mléka. Ale pozor, cuketa pouští vodu! Těsto vlijeme do…
Po rychlé buchtě z litého těsta saháme zejména tehdy, pokud chceme rodině připravit nějakou dobrotu, ale nemáme času nazbyt. Těsto je hotové za chvilku a s přípravou…
Nemusíte vždy chystat složité a zdlouhavé moučníky, abyste u rodiny či návštěvy zazářili. Jednoduché věci mají své kouzlo, to věděly už naše babičky. Upečte jednoduchou…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30