Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky patří k oblíbené vánoční klasice. Křehké máslové těsto ukrývá ořechovou náplň a po obalení v moučkovém cukru získají rohlíčky sladkou chuť, která zpříjemní vánoční svátky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 32 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Ke změklému máslu přidáme polohrubou mouku, zakysanou smetanu a špetku soli a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky.  Krok 4: Ořechy umeleme nebo rozdrtíme paličkou. Krok 5: Oddělíme žloutek od bílku. Bílek vmícháme společně s cukrem k ořechům, žloutek ponecháme na potírání.  Krok 6: Těsto rozdělíme na 8 dílů. Každý díl rozválíme na placku, kterou rozkrojíme na čtvrtiny. Krok 7: Na každý kousek dáme lžíci náplně a od širší strany zarolujeme a ohneme do tvaru rohlíčku.  Krok 8: Rohlíčky rozložíme na připravený plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Krok 9: Plech vložíme do trouby a rohlíčky pečeme při 180 °C zhruba 15–20 minut. Krok 10: Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.

TIP: Ořechové vánoční cukroví - rady a tipy

Zveřejněno 24. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněné ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkLWr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněné ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkLWr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mouka polohrubá, smetana zakysaná, sůl, ořechy vlašské, bílek, cukr moučkový, žloutek, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu