Vaječný řízek

Jaruna18 Kuchařka:

Ostatní 6 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

2 vajíčka
1/4 lžičky vegety
2 lžíce mléka
3 lžíce strouhanky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, kromě oleje, smícháme a smažíme v rozpáleném oleji.

  2. Podáváme na krajíci chleba potřeným hořčicí a ozdobíme kolečky cibule a okurkou. Hodí se ke svačině.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječný řízek

  • Majdula Majdula

    Díky taky znám jako vaječný řízek- smaženka je tady u nás smažená sladká veka ve vajíčku..... ale jiný kraj jiný název. Je to dobrotáááá jako děcko jsem ho milovala a teď ho milují moje děti :-8;-):yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    tohle je uzasny, jedli jsme to jako decka na ceste do skoly, dokonce ji semtam jeste nekde vidam. Furt jsem tenhle recept hledala, pod nasim nazvem smazenka se ale objevuje neco jineho...takze diky:yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Dělám trošičku jinak. Na rozehřátý (né hodně rozpálený) olej nasypu strouhanku, na to vliju rozšlehaná ochucená vajíčka a nahoru zase posypu strouhankou. Osmažím, obrátím, dosmažím. A tobě dávám bodík. Už jsem to dlouho nedělala a připomněla jsi mi tuhletu dobrůtku.:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    ano, jak píše Václav - u nás se také říká "smaženka", před xxx lety jsem to kupovala na svačinku v tzv."lahůdkách", někdy dělám i na svačinu synovi do práce, jen nedávám strouhanku, ale vajíčko rozšlehat i se sýrem eidam (nastrouhaným)a usmažit;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    a to moze byt dobre

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    U nás v bufetech a kantýnách známé jako SMAŽENKA. My děláme obdobně.Pro jednoho (jednu smaženku): 1 vajíčko, 1 ks mlíčka do kávičky(malý kelímeček),špetka soli, vrch. káv.lžiřka str.housky. Osolené vajíčko s mlíčkem rozkvedláme vidličkou a těsně před smažením vmícháme strohanku. Osmažíme z obou stran. Vše ostatní děláme jako ty na chleba s hořčicí, akorát před hořčicí ještě velejemně potřeme stranu pod hořčici trošíčku másíčkem.Je to ryclé a uspokojí každého. Ty máš +bodík. PRIMA

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo