Tofu pomazánka s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenTofu, zemiaky a uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, sójovú omáčku a smotanu. Dobre premiešame. Ak treba dosolíme ( ja nedosoľujem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 7,10 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,80 g |
– cukry | 3,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Tofu, zemiaky a uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, sójovú omáčku a smotanu. Dobre premiešame. Ak treba dosolíme ( ja nedosoľujem,…
Ačkoliv vás tento koláč na první pohled neosloví svým vzhledem, dejte mu šanci a uvidíte, že chuť všechno dožene. Těsto plněné švestkami můžete upéct narovnané do formy,…
Když je chuť něco malého zobnout, vyplatí se mít v zásobě listové těsto. Jakmile je doma, bude vyhráno. Do půlhodiny bude hotové slané nebo sladké pohoštění. Malé…
Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle necháme zesklovatět. Přihodíme houby, všechno koření a chvíli restujeme.Zalijeme tak do 3/4 vývarem a…
Na troche oleja oprestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, jemne osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa všetka voda nevydusí. Vmiešame vajíčko, syr, smotanu a…
Do dortové formy naskládáme piškoty a vrstvíme...piškoty, zakys. smetana.Poté necháme nachvíli vytuhnout.Po vytuhnutí naskládáme podle fantazie ovoce dle chuti ,…
Pokud se řadíte mezi milovníky vláčných moučníků, jste tu správně. Bratislavská buchta je prolitá pudinkem a zakysaná smetana jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá…
Na osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou…
Ochutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem…
Žampiony z konzervy chvíli povaříme ve vývaru z 1/3 kostky masoxu. Smícháme s rýží, postrouhaným jablkem, nasekanými vejci, lžičkou plnotučné hořčice, troškou cukru.…
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy nasypeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a…
Osvěžující broskvový dezert si zamilujeme na první lžičku. Měkounký piškot, lehký nadýchaný krém a broskve v pudinku tvoří dohromady skvělý moučník, kterým pohostíte…
Koupili jste si kovové trubičky a hledáte osvědčený recept na kremrole? Velmi často se k jejich přípravě používá listové těsto, ale příliš se drobí. Upečte si kremrole z…
Všechny suroviny řádně promícháme a nalijeme do vymaštěného pekáčku a dáme péci na 200°C dozlatova . Příloha se hodí kysané zelí. Ze začátku peču přiklopené asi tak 30…
Z uvedených ingrediencí umícháme těsto, které rozetřeme na papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme cca 15 minut na 175°C. Upečený korpus vyjmeme z plechu,…
Rychlé, jednoduché a výborné řezy provoněné banánem. Přidáním pudinku a kysané smetany docílíme nakyslé pikantní chuti. Moučník je nejen ideálním zákuskem k odpolední…
Zdravější verze pomazánky na které si určitě pochutnáte. Pár jednoduchých a přesto výrazně chuťových surovin, které přidáme do máslo-sýrového základu. S čerstvým pečivem…
Svěží domácí pomazánkové máslo připravíme velmi snadno a poslouží jako dobrá a zdravá svačinka. Připravit ho můžeme bez příchuti, nebo ho můžeme dochutit čerstvou…
Na oleji osmahneme krájenou cibuli, na ní kostičky osoleného a opepřeného masa. Po chvíli přidáme obě krájené papriky, po krátkém orestování přisypeme rýži a celou směs…
Na trošce oleje opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Když je opečená, vyjmeme ji a na výpeku opečeme cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer a…
Srdce omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli, vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme kousky…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Kosmické menu: Astronauti cestou na Měsíc jedli hovězí se zeleninou, krevetový koktejl a popíjeli i u nás populární džus v prášku
Přinášíme vše, co byste měli vědět o superpotravinách
Trdelníky z kynutého těsta: Zatímco na trhu za něj dáte kolem 80 Kč, stejně velký doma vyjde na 12 Kč, příprava není nijak složitá