Ořechové rohlíčky s marcipánem

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Cukroví , Pečené 0 názorů

Suroviny

Těsto:
14 dkg moučkového cukru
14 dkg mletých lískových ořechů
36 dkg hladké mouky
28 dkg másla
Marcipán:
120 g moučkového cukru
120 g jemně mletých mandlí
1 vaječný bílek
špetka soli
čokoládová poleva
karamelové Salko na slepování
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto, které necháme odležet. Z těsta vykrajujeme tvary rohlíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 160 stupňů asi 5 minut.

    Rohlíčky se trochu rozjedou.

  2. Slepujeme k sobě dva rohlíčky karamelovým Salkem.

  3. Připravíme marcipán: Vše zpracujeme v hladkou hmotu, která má mít konzistenci plastelíny. Zabalíme do igelitu a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.

  4. Z marcipánu vykrajujeme rohlíčky, která přilepíme čokoládou na rohlíčky ořechové.

  5. Nakonec celé rohlíčky pocákáme čokoládovou polevou.

Poznámka

Těsto na rohlíčky jsem našla na internetu a protože se rozjely a nevypadaly vzhledově pěkně, musela jsem experimentovat a tak jsem vlastně vytvořila nový druh cukroví. Nikdy žádné, i nepodařené cukroví, nevyhodím, vždy se snažím ho nějak využít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 182 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechové rohlíčky s marcipánem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rohlíčky z marcipánu karamelové rohlíčky se salkem rohlíčky ze salkem plněné rohlíčky v marcipáně marcipánové rohlíčky recept marcipán k slepovani cukrovi ořechové cukroví s marcipánem vajecne ořechové rohlíčky rohlíčky v cukroví s marcipánem rohlíčky plněné marcipánem ořechové s marcipánem ořechové rohlíčky marcipánové rohlíčky marcipánové ořechové rohlíčky falešné pařížské rohlíčky s mandlemi jak využít nepodařené cukroví slepovaná kolečka s vločkou