Plněné rohlíčky patří k nejoblíbenějším moučníkům. Podle následujícího videa je dokážou vytvarovat i úplní začátečníci
Plněné rohlíčky (nejen martinské) jsou oblíbeným zákuskem ke kávě nebo čaji. Náplní může být klasická tvarohová, maková nebo ořechová nádivka, ale i hustá povidla nebo Nutella. Můžete je naplnit i slanými náplněmi, např. uzeninou, slaninou, sýrem apod.
Těsto rozdělíme na bochánky a každý rozválíme do kruhu. Kruh nožem nebo rádlem rozdělíme na 6 dílů. Válečkem ještě upravíme tvar každé výseče na rovnostranný trojúhelník s dostatečně dlouhými stranami.
Jak na plněné rohlíčky
K základně položíme váleček náplně, mírně ohneme levý i pravý růžek, pak přehneme část základny přes náplň směrem od sebe a postupně náplň do těsta zabalíme, přičemž vrchol trojúhelníku končí pod rohlíčkem, aby se nerozbalil. Ohneme kraje směrem k sobě, tím vytvarujeme rohlíček. Pak potřeme, ozdobíme a upečeme podle receptu.
Tip: Když kruh rozdělíte jako hvězdičku na 8 částí, rohlíčky budou drobnější a úhlednější.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře