Jablečná bábovka

janusa Kuchařka:

Doba přípravy: asi 30min + doba pečení asi 50min PT1H20M PT0H50M PT0H30M Moučníky , Bábovky 15 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

asi 400 g oloupaných jablek (zhruba 2 větší jablka)
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
200 g cukru krupice
150 ml oleje
2 vejce
1 lžička skořice
1 lžička kakaa
tuk na vymazání
mouka na vysypání formy
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouhejte. Cukr smíchejte s vejci a kakaem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, sodou a skořicí.

  2. Jablka, olej, sypkou směs a vaječnou hmotu smíchejte a vypracujte těsto.

  3. Nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte v troubě na 180 stupňů asi 50 minut.

Poznámka

Jablka by se dala i nakrájet na drobné kostičky.

Tuto bábovku jsen našla v časopise Překvapení a myslím, že bude chutnat i Vám:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Jablečná bábovka

  • Lussia Lussia(neregistrovaná)

    Peču ve staré formě po babičce a bábovka je vynikající! Je chutná a vláčná i třetí den .).

    Odpovědět

  • Margot_ka Margot_ka

    Vyborna! Dala jsem 400g nastrouhanych jablek a klidne by jich snesla jeste vic :-) dala jsem navrch 2 hrsti kokosu a ubrala pulku cukru. Zapomnela jsem na hrozinky (ty tam vylozene schazi) takze v tydnu udelam druhy pokus :-D

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    Můžu se zeptat, kde jste sehnala takovou krásnou formu na bábovku?:-)

    Odpovědět

  • Lu Lu(neregistrovaný)

    Včera jsem jí pekla, přidala jsem ještě rozinky a byla výborná...bohužel se do ní přítel dal a už není :-(

    Odpovědět

  • blikni blikni

    Bábovku znám, dnes jsem pekla, je vynikající a vláčná :-p:-p. Mám sice recept s trošku jinými poměry surovin, kde se navíc žloutky oddělují od bílků, z kterých se pak udělá sníh, ale jinak je to totožná buchta. Opravdu doporučuji :yes::yes: a posílám bodík.

    Odpovědět

  • radka321 radka321

    Tak já mám klasickou formu,ale mám ji po mamince mojí zlaté....
    Jinak dnes jsem upekla tuto bábovku a dávám bodík,protože dětičky se do ní pustili ještě za tepla a mlaskají.Já jsem taky ochutnala a je opravdu výborná:-p:-p:-p:-p Mějte se :-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Takovoudle formu na bábovku mám ještě po svojí babičce, taky litinovou.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Moc hezká bábovička - forma :yes: - mám ten samý tvar - v litinovém provedení - kamarádka jí jednou chtěla vyhodit :-S - málem mne odvezli :-D - tak jsem jí zachránila, vyčistila a jsem s ní velice spokojená - hned tak se v ní něco nepřipálí ;-) Stejně jako žížalka - mám jí na zdi ;-)

    Odpovědět

  • Jancza Jancza

    Jablečných receptů není nikdy dost, ty my můžem :-p. Forma se mi taky líbí ;-)

    Odpovědět

  • janusa janusa(autorka receptu)

    tak jsem vám přidala i fotečky formy...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kvalitní kameninové formy se dřív dědily z generace na generaci, já mám jednu formu po babičce, ale nepeču v ní, mám ji vystavenou na zdi:-8:-8

    Odpovědět

  • janusa janusa(autorka receptu)

    to já taky:-D....nevím co je to za matroš, ale každopádně ta bábovka je po vyklopení úžasně hladká:-8....vyráběl je jeden čas pán ve Staré Huti u Dobříše, už bohužel skončil..měl tam jiné typy forem...škoda

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Kameninovou mám taky, ale měla bych strach ji nevymazat!:-D:-))

    Odpovědět

  • janusa janusa(autorka receptu)

    formu jsem dostala...je úžasná tím, že se NEVYMAZÁVÁ:-)...je kameninová a uvnitř natřená bůhvíčím....mám jí už snad 5 let a pořád funguje....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani máš nádhernou formu a bábovka se mi taky moc zamlouvá!!:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo